Kış mevsiminin kendini iyiden iyiye hissettirmesinden dolayı, vatandaşlar, termal sıcak sulara yönelerek, hem mevsimsel hastalıklara hem de koronavirüse karşı kendilerini korumak istiyor. Bu noktada da en çok tercih edilen merkezlerden birisi de Rize'nin İkizdere ilçesine bulunuyor. Peki, termal sıcak suları koronavirüse karşı bağışıklığı arttırıyor mu?

HASTALIKLARDAN KORUNMAYA ÇALIŞIYORLAR

Rize'nin İkizdere ilçesinde bulunan termal sıcak sular, son dönemlerde vatandaşın ilgisini çekmiş durumda. Yaklaşık olarak 260 metre derinlikte, 72 derece sıcaklıkta hem suyun tadını çıkartan vatandaşlar, vücutlarının bağışıklığını da arttırmaya çalışıyor.

BAĞIŞIKLIĞI ARTTIRIYOR

Dünyanın en kaliteli sularından olduğu ifade edilen termal sular, şifa arayanların ilk başvurduğu adresler arasında yerini aldı. Metabolizma hızını arttırarak, vücuttaki sistemlerin çalışmasını sağlayan termal sular, kişinin bağışıklığını da arttırdığı ifade ediyor.

KIŞ TURİZMİNDE İLK ADRESTE

kış aylarının gelmesiyle birlikte, sıcak termal sular, normal zamanlara göre daha fazla talep görüyor. Bölgenin kayalık olması, buradan çıkan suyun, 260 metreden granit ve taşlara temas ederek gelmesi, suyun daha da verimli olmasına yardımcı oluyor. Suyun minerali ne kadar fazla olursa, minerallerin vücuda nüfuz etmesi ve hastalıkları iyileştirerek bağışıklığı arttırması da o kadar hızlı oluyor.