Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın en önemli toplantı olarak işaret ettiği Bilim Kurulu toplantısının bugün yapılması bekleniyor. Bilim Kurulunda masadaki en önemli gündem maddesinin hala belirli yerlerde maske kullanım zorunluluğunun bulunmasının olduğu tahmin ediliyor.

MASKELİ İNSAN.jpg

MASKE ZORUNLULUĞU KALKICAK MI?

Bugün gerçekleştirilecek toplantıda ele alınması beklenen, koronavirüs pandemisinde maske kullanımına dair detayları, toplantıdan çıkacak sonuç belirleyecek. Toplantıdan çıkacak sonucu vatandaşlar merakla bekliyor. Özellikle okullar, toplu taşıma ve kapalı alanlarda devam eden maske kullanımına ilişkin zorunluluğun kalkıp kalkmayacağı merak konusu.

MASKE 1.jpg

"EN ÖNEMLİ GÜN" GELDİ:BİLİM KURULU TOPLANIYOR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz hafta yaptığı konuşmada şu ifadelere yer vermişti; "Bilim Kurulu haftaya toplanıyor. Bilim Kurulu haftaya en önemli toplantılarından birisini yapmış olacak. Özellikle maske başta olmak üzere, bu anlamda önemli alınacak kararlar olacak. Okullarda maske kullanımı dahil olmak üzere. Gelecek hafta çok önemli olan Bilim Kurulu’nun toplantısında ele almış olacağız. Özellikle şu an maske uygulamasının yoğun uygulandığı yer okullarımız. Okullarımız başta olmak üzere maske uygulaması da haftaya Bilim Kurulu'nda değerlendirilmiş olacak. Ve Bilim Kurulu özellikle haftaya, bugüne kadar yaptığı en önemli toplantılarından birisini yapmış olacak. Bununla ilgili daha detaylı Bilim Kurulu sonrasında açıklamamız zaten olacak."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.