Tokat merkez ve 8 ilçesinin tamamında yoğun kar yağışı ve buzlanma dolayısı ile okullarda eğitime bir gün süre ile ara verilirken, diğer 3 ilçede belde, köy ve taşımalı eğitime ara verildi.

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, twitter hesabında il merkezinde okulların kar yağışı ve buzlanma nedeni ile tatil edildiğini ifade ederek, "Milli Eğitim yetkilileri şehrin yollarını bizzat gezerek verdikleri rapor ve kar yağışına dayanarak okulların yarın tatiline karar verdik" şeklideki bilgilere yer verdi.

Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada ise, Almus, Artova, Başçiftlik, Erbaa, Niksar, Pazar, Sulusaray ve Yeşilyurt ilçelerinde tüm okullar bir gün süre ile tatil edildiği belirtirdi. Turhal ilçesinde merkez, belde ve köylerde eğitim ve öğretime ara verilmediği belirtilen açıklamada, Reşadiye ilçesinde merkeze eğitim ve öğretim devam ederken köy ve beldeleri ile taşımalı eğitim yapan okulların tatil edildiği kaydedildi. Zile ilçesinde ise köy ve beldelerde taşımalı eğitim kapsamında olup taşıma merkezi okullara ulaşamayan öğretmen ve öğrencileri idari izinli sayılacağı bildirildi. İl merkezi ve merkeze bağlı köy ve beldelerde bulunan okullarda da eğitime bir gün süre ile ara verildiği kaydedildi.