Aliağa gençlik Spor kulübü Güreş Takımı, İzmir’de katıldığı Cumhuriyet Kupası’nda madalyaları topladı. Aliağa Spor Kulübü Başkanı Uğur Eren, Aliağa’yı bir spor kentine dönüştürmek ve gençleri spora yönlendirmek için sürdürülen çalışmaların meyvelerini verdiğini söyledi.

Antrenör Emin Kınabaş yönetimindeki Aliağaspor Güreş Takımı, İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Güreş İl Tertip Komitesi tarafından Gaziemir Spor Salonunda düzenlenen 14-16 yaş serbest Güreş 'Cumhuriyet Kupası'nda başarılı sonuçlar aldı. İl çapında yedi takımın katıldığı turnuvada Yıldızlar kategorisinde mücadele eden Aliağalı sporcular 3 Birincilik, 2 İkincilik ve 5 Üçüncülükle Döndü.

Turnuvada Aliağaspor Yıldız Güreş Takımı’ndan 100 kilo sıklette Ferhat Ogün Soydar, 69 kiloda Rafi Can Bilgiç, 58 kiloda Berat Bozoğlu İzmir 1.si oldu. 54 kiloda Mehmet Alperen Körlü ve 63 kiloda Cem Eruyar da 2.’lik kazandı. 50 kg kiloda Murat Görgüç, 54 kiloda Arda Sak, 63 kiloda Yunus Emre Öksüz, 76 kiloda Semih Gülpınar, 85 kiloda Nadir Onat ise İzmir 3.sü oldu. Turnuvada 88 puan alan Aliağa Güreş Kulübü takım kategorisinde 2. Oldu. Güreş takımı Antrenörü Emin Kınabaş, hedeflerinin milli takıma sporcu göndermek olduğunu söyledi.

Aliağa Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Uğur Eren, güreşte gelen başarıların tesadüfi olmadığını, disiplinli ve istikrarlı bir çalışmanın sonucu olduğunu söyledi. Eren, “Aliağa’da 5 yıldan bu yana kulübümüz bünyesinde sağlıklı, disiplinli ve istikrarlı bir çalışmanın sonucunda çeşitli branşlarda başarılar geliyor. Bunlar tesadüfi değil. Genç Sporcularımız çok yetenekli. Güreş takımımızı kutluyorum. Şimdi hedefimiz milli takıma oyuncu göndermek” dedi.