Kalabalık, yoğun trafik, gürültü ve çevre kirliği günümüzün en önemli kentsel yaşam sorunları olarak dikkat çekiyor. Samsun Medya Grubu'na bağlı Samsun Canlı Haber TV ekipleri de mikrofonlarını vatandaşlara uzatarak, "Köy hayatını mı, şehir hayatını mı tercih edersiniz ?" sorusuna cevap aradı.

İşte alınan yanıtlar: 

KÜÇÜK BİR KASABA 
Kenan DEMİRTAŞ: Huzur bulmak için sessiz, sakin ve daha küçük yerlerde yaşamayı tercih ediyorum. Çünkü metropolün verdiği stres, hayat zorlukları ve ulaşımın oluşturduğu sorunlar insanı bir hayli yoruyor. Bu nedenle küçük bir kasabada yaşamayı tercih ederim. 

ŞEHİRDEN SIKILDIM
Melek YALÇINŞİŞ: Köy hayatında yaşamayı tercih ederdim. Çünkü şehir hayatından sıkıldım. Bahçe ve hayvanlar ile uğraşmak isterim. Hatta mümkün mertebe çocuklarıma tamamen organik ürünler yedirmek isterdim. 

HUZUR VERİYOR
Ümit ŞİŞ: Köy hayatını özlüyorum. Tercihim kesinlikle köyde yaşamak olurdu. Çünkü köyde yediğimiz ürünlerin hepsi organik. Ayrıca daha sessiz ve şehir hayatından tamamen uzak. Hayalini kurmak bile huzur veriyor.

MUTLU OLUYORUM    
Yaşar MEMİŞ: Kalabalık ortam beni boğduğu için uzun bir süredir köyde yaşıyorum. En azından doğal ortamda organik besinleri tüketerek hayat sürdürüyorum. Köyde yaşamak beni oldukça mutlu ediyor. 

KÖYDE YAŞARDIM
Güven BAYRAK: Köyde yaşamayı tercih ederim. Çünkü sessiz ve doğasıyla insana huzur veriyor. Şuan şehrin gürültüsü ve yoğunluğu beni yoruyor. Köyde hiç olmazsa organik beslenebiliyoruz. 

İNSANLAR BİLE DOĞAL
Muharrem ÇATALKAYA: Köy hayatı yaşamak isterdim ama imkanlarım el vermiyor. Köyün havası tertemiz oluyor. Ayrıca insanlar bile doğal. Samimiyetleri insanı mutlu ediyor. İnşallah Allah nasip ederse tercihim köyden yana olurdu. 

ŞEHRİ SEVİYORUM
Gülizar KARTAL: Köy hayatını sevmiyorum. Çünkü şehirde hayatımızı sürdürdüğümüz için toprak işini beceremiyorum. Köyde yaşayan kadınlarımız çok zor şartlar altında çalışıyor.  Allah onlara kolaylık versin. 

DOĞAL ORTAM
Sebahattin KARTAL: Toprakla iç içe olmak çok daha güzel. O yüzden köyde yaşamayı, şehirde yaşamaya tercih ederim. En azından doğal ortam, sıkıntı ve dert yok. İnsan ruhen ve fiziken rahat oluyor. 

KÖYDE YAŞIYORUM 
Mustafa UYSAL: Köyde yaşıyorum ve bu durumdan çok mutluyum. Köyde yaşamayı arzu eden herkesin bu duyguyu yaşamasını ve şehre gelen ürünlerin nasıl geldiğini görmesini isterim. Ancak kendi emeğinin ürününü yemekten daha güzel bir şey yok. 

TERCİHİM KÖY
Tekin ONAT: Şehrin gürültülü ve kalabalık olması insanın hayatını oldukça zorlaştırıyor. O yüzden temiz havası, organik ürünlerinden yararlanmak adına  köyde yaşamayı tercih ederim. 

Hande ONAT, Ekrem ASLAN