Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Diyarbakır Hani’de düzenlenen operasyonda 10 bin 290 kök Hint keneviri ele geçirildiğini açıkladı.

TSK’dan yapılan açıklamaya göre, Diyarbakır/Hani’de icra edilen operasyonda tespit edilen iki el yapımı patlayıcı imha edildi, 10 bin 290 kök Hint keneviri, bir ruhsatsız av tüfeği ve 12 av tüfeği fişeği ele geçirildi.

Mardin Kızıltepe’de, güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında 6 kilogram A4 plastik patlayıcı madde ve el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan muhtelif malzeme ele geçirildi.

Diyarbakır Hani’de, güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında, tespit edilen bir mağara içerisinde bir adet el yapımı patlayıcı, iki adet tabanca, 59 adet tabanca fişeği, bir adet gece görüş dürbünü, bir adet telsiz ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Muş merkezde, güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında 5 el yapımı patlayıcı, 131 adet Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, bir adet RPG-7 roketatar dürbünü, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan muhtelif malzeme ve çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi.

Siirt Baykan’da, güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında tespit edilen iki sığınak içerisinde çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi.