Kaçıranla kaçırılanın karşılıklı suçlamalarıyla gündem olan davada, Chloe Ayling kendisini kaçıran Lucasz Herba'nın yaklaşık 17 yıl hapse çarptırılmasıyla suçsuzluğunun ispatlanmasının ardından ferahladığını belirtti.

Temmuz 2017'de Ayling'in anlatımına göre, Herba kendisini moda fotoğrafçısı olarak tanıttı ve moda çekimi vaadiyle Milano'ya götürdü. Modeli stüdyoda ketamin vererek bayılttıktan sonra çırılçıplak soyarak bağladı ve bir seyahat çantasına koydu.

Bavulu otomobilin arkasına atıp Torino'nun kırsalında bir çiftliğe taşıyan Herba, Ayling'e, 'siyah ölüm çetesi'nden olduğunu söyleyerek serbest bırakmak için 300 bin euro fidye istemiş, internet üzerinden Suudi zenginlerine seks kölesi olarak satmakla tehdit etmek gibi her türlü baskı ve tacizde bulunmuştu.

Ancak Ayling'in Herba'ya iş birliği izlenimi vermek için birlikte ayakkabı alışverişine çıktığından söz etmesi kafaları karıştırmıştı.

Buna göre Herba 6 günün sonunda ''Madem sen bir annesin, çocuğun var, bunu yapamam'' diyerek Ayling'i götürüp İngiliz Konsolosluğu'nun kapısına bırakmıştı.

Ancak İngiltere'de oturma izni bulunan Polonyalı vatandaşı Herba'nın (30) aslında Ayling'le (20) sevgili oldukları, kadının kendi rızasıyla İtalya'ya geldiği ve model olarak şöhret kazanmak için bizzat kaçırılma komplosu yapıp kendisini ikna ettiğini anlatması soru işareti yaratmıştı.

"HER ŞEY ONU ŞÖHRET YAPMAK İÇİNDİ

Sanık ''Hiç parası yoktu, yardıma ihtiyacı olduğu aşikardı, onunla dost oldum ve ona aşık oldum. Ona yardım etmek için elimden gelen her şeyi yaptım, sonucunda ortaya çıkan bu uluslararası skandalın amacı onu ünlü yapmaktı'' savunmasını yaptı. 'By Any Means' filminden esinlendiğini itiraf etti.

Bununla birlikte İtalyan savcılar Herba'yı 'kafayı Ayling'e takmış bir narsist ve hayalperest olmakla' itham etti.

"BİLİYORUM TUHAF BİR HİKAYE AMA GERÇEK"

Kararın açıklanmasının ardından Ayling'in bağlı olduğu ajanstaki temsilcisi Adrian Sington şunları söyledi:

'Hikayesinin doğru olmasına rağmen bir yıl boyunca medyanın bunların başına gelmesinin gerisinde başka bir sebep olup olmadığını sorgulaması yüzünden omuzlarında inanılmaz bir yükle yaşadı. Şimdi suçsuzluğunun ispatlanmasıyla omuzlarından büyük yük kalktı. Artık yaşamına devam edebilir. Basında yalancı olarak etiketleniyorsan yaşamak zordur. Ama şimdi onlara 'Biliyorum, tuhaf bir hikaye, ama gerçek' diyebilecek.''

"ŞAŞMAMAK GEREK"

Sington, 'narsist ve psikopat' diye nitelediği Herba'nın, 'bir insanın bu kadar aptal olabileceğine inanmayı imkansız kılacak şekilde davrandığını' dile getirdi. ''Dolayısıyla bazı bakımlardan medyanın Chloe'nin hikayesine inanmakta zorluk çekmesine şaşmamak gerek'' dedi.

MEDYAYA TAZMİNAT DAVASI YOLDA

İngiliz modelin avukatı Francesco Pesce de özellikle tabloid gazetelerde çıkan haber ve yorumlara Ayling'in kendisine çamur atanlara, itibarına zarar verenlere tazminat davası açmayı düşündüklerini söyledi. 

Kaynak: Posta