Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Adıyaman Üniversitesi Gençlik Meydanına kurduğu stantta öğrencilere bilgiler verildi.

Adıyaman Üniversitesi Merkez Külliyesi Gençlik Meydanındaki etkinlik standını Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü ile birlikte İl Emniyet Müdürü Metin Alper, Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyit Temir, Prof. Dr. Hasan Solmaz ve Üniversite Genel Sekreteri Doç. Dr. Mehmet Kaygusuzoğlu’da ziyaret etti.

Öğrencilere kötü alışkanlıklardan, kötü arkadaşlardan ve uyuşturucu maddelerden uzak durmaları konusunda uyaran emniyet mensupları, stantta öğrencilere çay, kahve, şeker ve su ikramında bulundular.

Ülkenin yarınlarına ışık tutacak çalışmalara imza atmak için çalışmalıyız ifadelerini kullanan Emniyet Müdürü Metin Alper, “Ülkemizin yarınlarına ışık tutacak çalışmalara imza atmak, anne ve babalarınızın emeklerini boşa çıkarmamak için dostluktan, barıştan sevgiden kopmadan çizeceğiniz rotayı eğitim hayatınız boyunca takip edin. Terör örgütlerinin gençlere etnik köken, dini değerler, arkadaşlık ilişkisi ve kültürel faaliyetleri kullanarak yakınlaştığını, gençleri kandırmak için burs, yatacak yer, ders notu, kız veya erkek arkadaşlık, konser gibi etkinlik ve ücretsiz davetleriyle grup içerisine çekmeye çalıştıklarını, böylelikle de örgüte katılımın ilk adımını atmış olacağınızı unutmayın" dedi. Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü ise, “Akıllı, vicdanlı ve imanlı nesillere yetiştirmeliyiz. Öğrencilerimiz bizim evlatlarımızdır. Onların kılına zarar gelmesini istemeyiz. Bu nedenle kendilerini kötü alışkanlıklardan, kötü arkadaşlıklardan korumaları gerektiğini belirtmek isterim. Öğrencilerimiz bizlere anne ve babalarının emanetidir. Onlara sahip çıkmak doğru yolda ilerleyip bilim alanında ülkemize faydalı insanlar olarak yetiştirmek bizlerin görevidir. İnşallah bizlere teslim edilen bu emaneti eğitim süresinin sonunda ailelerine sağ salim teslim edeceğiz” şeklinde konuştu.