Denizli’nin Pamukkale ilçesinde, görevlilerin tıkanan kanalizasyonu açmaya çalıştığı sırada, 6 evi kanalizasyon suyu bastı. Kanalizasyon suyu nedeniyle evleri su basan vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

Olay, saat 23.00 sularında Denizli’nin Pamukkale ilçesi Karşıyaka Mahallesi 2432/1 sokakta meydana geldi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü (DESKİ) görevlileri, tıkanan kanalizasyonu açmak istedi. Tıkanan kanalizasyona sokağın yukarı tarafındaki logardan verilmesi gereken suyun, aşağı taraftan verildiği için evleri su bastığı ileri sürülürken, evleri kanalizasyon suyu altında kalan vatandaşlar ise duruma tepki gösterdi. Sokağın biraz yukarısında bulunan 3 ev az etkilenirken, sokağın aşağı tarafında bulunan evlerin mutfak, banyo, tuvalet ve salonları su altında kaldı. Evleri su basan vatandaşları büyük bir kısmı kendi imkanlarıyla suyu tahliye edip, evlerini temizledi. Evlerin tümünü kanalizasyon suyu kokusu sararken, bazı vatandaşlar pis koku nedeniyle evlerine geç saate kadar giremedi. Duruma tepki gösteren vatandaşlar, yetkilileri aradıkları halde bir muhatap bulamamaktan şikayet etti. Bazı vatandaşlar, pis su altında kalan halılarını geç saatte yıkarken, bazıları ise kanalizasyon suyu içinde kalan halılarını ve bazı eşyalarını çöpe atacaklarını söyledi.

Evleri su altında kalan Kenan Kocakaya, “Görevliler oradan suyu basıyor. Bastığı gibi su bizim evi bastı. Üst taraftan kanalizasyon tıkanmış, üst taraftan basacağına alttan basıyor. Bizim evlerimiz şu an pislikle doldu. Leş gibi kokuyor, temizledik ama hala kokuyor. Bir tane de yetkili gelmedi, hep çalışan işçiler geldi. Şu anda 6 tane evi su bastı. İlk duyan bizdik, uyardık görevlileri ama dinlemedi” dedi.

Duruma tepki gösteren ve evleri su altında kalan Deniz Hurma ise, “Tutanak tuttular hepsi bu, içeride atılacak eşyaları kendin gördün. Bu şekilde içeride yatsınlar diyor, pazartesi günü geleceğiz. Sadece temizlikçiler geldi, kaba temizliğini yapacak ve biz bu şekilde eve gireceğiz. İnsan burada kalamaz. Biz, eşimle beraber babamlarda çay içiyorduk, komşumuzun sesiyle farkına vardık. Şimdi su biraz gitti, ilk gelseydiniz daha kötüydü. Biz ilk önce burası sanıyorduk ama evin içine girdik. Mutfak, banyo, tuvalet, antre bütün eşyalar çöp oldu giyeceğimiz ayakkabılara kadar, yeni aldığımız tavana kadar, hepsi çöp oldu. Adama söylüyorum ’basma, bastıkça burası su doluyor’ diyorum. Adam gidiyor, polisi arıyor. Polislik bir durum yok, evimi su bastı, mağdurum” diye konuştu.