Ressam Ertan Aşar, Sanko Sanat Galerisi’nde 15 Kasım Cuma günü resim sergisi açacak.

1981 yılında İstanbul’da doğan Aşar, 2004 yılında Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Plastik Sanatlar Bölümü’nden mezun oldu.

2007 yılında ‘Özdemir Altan’dan Düşünce Yansımaları’ adlı teziyle yüksek lisansını aynı üniversitede tamamladı.

Askerlik görevini tamamladıktan sonra 2008-2010 yılları arasında devlet okullarında vekil öğretmenlik yaptı. 2010 yılından beri Selimiye’de kendi adını taşıyan atölyesinde resim çalışmalarına devam eden sanatçı, birçok karma ve kişisel sergiye katıldı.

Aşar’ın, 15 Kasım Cuma günü saat 17.30’da Sanko Park Alışveriş Merkezi 3’üncü katta bulunan Sanko Sanat Galerisi’nde açılacak sergisi, 30 Kasım’a kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında gezilebilecek.

SANKO SANAT GALERİSİ

Gaziantep’te 2004 yılında sanatseverlerin kullanımına sunulan ve sergi açmak için yurtiçi ve yurtdışından gelenlerin büyük beğenisini kazanan Sanko Sanat Galerisi, kent kültür ve sanat etkinliklerine önemli kazanımlar sağladı.

Kurulduğu tarihten bu yana, aralarında iki defa uluslararası ressamlar buluşması, Salvador Dali ve Joan Miro sergisi olmak üzere, 169 sergiye ev sahipliği yapan Sanko Sanat Galerisi, 3 yıl önce taşındığı Sanko Park AVM’ye de farklı bir anlam kazandırdı.