Mahkeme kararı ile yürütmesi durdurulan Kurupelit Yat Limanı alanında uygulanacak proje için imar değişikliğinin Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Komisyon toplantısında yeniden gündeme gelmesi, Başkan Nihat Soğuk ile CHP ve İYİ Parti arasında karşılıklı atışmalara neden oldu. Çıkan tartışmada İYİ Partili ve CHP'li meclis üyeleri Soğuk'un tutumunu protesto ederek, salondan ayrıldı.

MECLİSTEN AYRILDILAR

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Komisyon toplantısında mahkeme kararı ile yürütmesi durdurulan Kurupelit Yat Limanı alanında uygulanacak otel ve cami projesi için yeniden imar plan değişikliği görüşüldü.  CHP Grup Başkanvekili Atila Tekcan, CHP Meclis Üyesi Hasan İpek, İYİ Parti Grup Başkanvekili Ayhan Ayvaz ile komisyon başkanlığını yapan Nihat Soğuk arasında karşılıklı tartışma yaşandı. Çıkan tartışmada İYİ Parti Grubu, toplantıyı terk etti. CHP Grubu da İYİ Parti'ye destek vererek salondan çıktı.

"ATAKUM'U YEDİRMEYİZ"

İmar plan değişikliği maddesi oylama sunulmadan önce söz alan CHP Grup Başkanvekili Atila Tekcan, "Mahkeme kararlarına uymuyorsunuz. Atakum'daki yaşam formunu silmeye çalışıyorsunuz. Orada belli bir gruba söz verdiniz, bunu yerine getirmeye çalışıyorsunuz. Buna sizin mahir bürokratlarınız da yardımcı oluyorlar. Burada şehir plancıları odası başkanı ve sekreteri var. Meslek hukuklarına sahip çıksınlar. Atakum'u size yedirmeyeceğiz. Yargı kararları ile kaç kere iptal ettirmemiz lazım" dedi. 

"SİZE RAĞMEN HİZMET EDECEĞİZ"

Komisyon Başkanı Nihat Soğuk ise Tekcan'ın bu eleştirilerine "Burası Büyükşehir Belediye Meclisi, Atakum Belediye meclisi değil. Size rağmen biz Atakum'a hizmet etmeye devam edeceğiz" karşılığını verdi. 

SORUSUNA YANIT ALAMADI

İYİ Parti Grup Başkanvekili Ayhan Ayvaz da, gündem maddesi ile ilgili söz alarak, "70 metrekareye camiyi nasıl sığdırdınız merak ediyorum. Burada kıyı kenar çizgisinde çekme mesafesini nasıl çözeceksiniz. Kıyı kenar çizgisinin sıfırına yapmışsınız. Bunlarla alakalı bilgi verirseniz seviniriz" dedi. Ayvaz'ın sorularının ardından CHP Grup Başkanvekili Atila Tekcan ile Komisyon Başkanı Nihat Soğuk arasına yeniden tartışma çıkarken Soğuk, gündem maddesini oylamaya sundu. Ayhan Ayvaz ise sorularına yanıt alamadığını belirterek, duruma itiraz etti. 

TANSİYON YÜKSELDİ

Nihat Soğuk, Ayvaz'ın itirazını dikkate almayarak imar plan değişikliğini oylamaya sundu. Komisyon toplantısında yaşanan tartışmanın dozu oylama sonrası daha da yükselirken, İYİ Parti Grup Başkanvekili Ayvaz, söz talebinde ısrar edince komisyon başkanı Soğuk, "Meclis üyelerimizin gereksiz vaktini almaya müsade etmiyoruz. Komisyonda soruyorsun, kapanışta soruyorsun. Cevap vermeye fırsat bırakmıyorsunuz ki. Olur mu öyle şey" karşılığını verdi. Yaşanan tartışma sırasında MHP Meclis üyesi Cemalettin Kola da duruma müdahale ederek Atila Tekcan ve Ayhan Ayvaz'ı sakinleştirmeye çalıştı.

OY ÇOKLUĞUYLA GEÇTİ 

Tartışma sonrası ise İYİ Parti Grup Başkanvekili Ayvaz, parti meclis üyelerini de yanına alarak sorduğu sorulara cevap alamadığı için durumu protesto ederek toplantı salonunda ayrıldı. CHP Grubu'da Ayvaz'ın ardından salondan çıktı. Öte yandan Kurupelit Yat Limanı ile ilgili imar plan değişikliği teklifi oy çokluğu ile komisyondan geçti.

CUMHURİYET MEYDANI BEKLEMEDE 

Ayrıca mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı verdiği Cumhuriyet Meydanı projesiyle ilgili görüşelecek imar plan değişikliğinin ise çalışmaları tamamlanmadığı için; gündem maddesinin komisyonda bekletilmesine karar verildi.

Haber Kaynak: Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.