Köln-Samsun uçuşunu son anda iptal eden, yolculara 400 avro ödeme yapılacağını, konaklama ve taksi ücretlerinin ödeneceğini duyuran Türk Hava Yolları'nın son olarak tazminat işlemi gerçekleştirmeyeceğini bildirmesine dair iddialar, tepkilere neden oldu.

"HAKKIMIZI ARAYACAĞIZ"

Samsun Medya Grubu'na ulaşan ve Köln-Samsun seferinde seyahat eden yolculardan Ayhan İlhan, yaşadığı mağduriyeti anlattı. Konuyu yargıya taşıyacağını kaydeden İlhan, "Uçağımız o gün Köln'den havalandı fakat bir süre sonra yeniden Köln'e tekrar indi. Bize ertesi gün 14.30 uçağıyla Samsun'a uçacağımızı bildirdiler. THY görevlisi konuyu merkeze ilettiklerini yolcuların mağdur olmaması için taksi, otel ve konaklama giderlerinin kendilerince karşılanacağını, ayrıca 400 avro tazminat verileceğini söyledi. Biz THY'ye güvendik. Ona göre hareket ettik. Fakat ilerleyen süreçte THY ile iletişime geçtiğimizde bize gönderilen mailde 'Uçuşunuzda elimizde olmayan nedenlerle meydana gelen düzensizliklerin sebepleri göz önünde bulundurularak herhangi bir tazminat işlemi gerçekleştiremeyeceğimizi bilmenizi isteriz' denildi. 200'ün üstünde yolcu mağduriyet yaşadı. Biz zararımızın giderilmesini istiyoruz. Konuyla ilgili hakkımızı mahkemede arayacağız" dedi. 

"UÇUŞ İPTAL EDİLMİŞTİ"

Almanya’nın havalimanlarında yaşanan personel yetmezliği nedeniyle, 23 Temmuz'da Köln kentinden Samsun’a planlan uçuş iptal olmuş; THY, pilotların uçuş süresini doldurması nedeniyle seferin iptal ediği belirtmişti. Uçuş, 25 Temmuz saat 14.30’da gerçekleştirilmişti. THY ayrıca yolculara 400 avro ödeme yapılacağını, konaklama ve taksi ücretlerinin ödeneceğini duyurmuştu. 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.