Geçtiğimiz günlerde Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda, 5 bin personel alımı yapılacağı açıklanmıştı. Kendi bünyesinde istihdam edilmek üzere alınacak olan 5 bin personel için KPSS puan şartı arayan Orman Genel Müdürlüğü bir açıklama daha yaptı. 

Orman Genel Müdürlüğü 5 bin personel alımında kadrolar bin 200 mühendis, 2 bin 700 orman muhafaza memuru, 800 memur, 300 de şoför olarak belirlenirken, yapılan açıklamada 'Genel Müdürlüğümüz personel ihtiyaçlarını gidermek amacıyla Sayın Bakanımızın kamuoyu ile paylaştığı, 5.000 personel alımı için çalışmalara devam edilmektedir. Buna göre; 

1.200 Mühendis

2.700 Orman Muhafaza Memuru

800 Memur

300 Şoför alımı sürecine açıktan atama izninin yayınlanması ile başlanacaktır. 

Orman Mühendisi, Orman Muhafaza Memuru alımları yürürlükteki mevzuata uygun olarak 2018 yılı KPSS puanları ile sözlü ve uygulamalı sınav sonucunda başarılı olanlardan, memur ve Şoför alımları ise 2018 yılı KPSS puanlarına göre ÖSYM tarafından yerleştirilecektir. 

Söz konusu personel alımlarının 2019 yılı içerisinde tamamlanması planlanmaktadır. Bundan sonraki süreci Genel Müdürlüğümüzün web ve sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz. 

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.' ifadeleri kullanıldı.