Taşeron İşçilerin ve Güvenlik Görevlilerinin Son Durumu Ne?

Daha önce de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in Taşeronluk sistemi ve Güvenlik Görevlilerinin durumu ile ilgili olarak çok önemli açıklamalarda bulunmuştu.

Taşeron:

Bu sistemde görev yapan işçilerin asıl işi yapmaları durumunda kadroya alınacakları üzerinde durmuştu. Karayollarının hukuk mücadelesinin ardından kadroya geçirildiği bilinmekte. Bir daha mahkeme ile zorla geçiş yaşanmaması için seçim vaatleri değil de artık işçilerimiz kadronun hemen verilmesini beklemektedirler. Çünkü asıl işi yapan derken yine mağduriyetler yaşanabilecektir.

Asıl iş kavramı net olmadığından kadrolara da kimin geçeceği net olarak belirlenmesi gerekmektedir.

Güvenlik görevlileri:

Güvenlik görevlileri ile ilgili de bir takım açıklamalarda bulunan Çelik, Türkiye'de 280 bin güvenlik personeli olduğunu belirtti. Güvenlik görevlilerinin aynen işlerine devam edeceklerini ve statü değişikliği olursa bu kişilerin kadroya geçirilebileceğine değindi ancak, şu an böyle bir şey söz konusu olmadığını belirtti.

Ahmet Davutoğlu’nun Açıklaması:

Taşeron sorunlarını çözüleceği ve Faruk Çelik’in de söylediği “Asıl işte çalışan hiç kimse taşeron işçi statüsünde olmayacağına” değinildi. Kamuda hizmet yapan ve hizmet alımları sonucu taşeron olarak çalışan bir çok işçinin durumu henüz netleşmedi. Taşeronlar için gelecek ümit vadetmezken Özel güvenlik görevlileri daha şanslılar. Asıl işte çalışan kavramı netleştirilmeli.

Özel güvenlik elemanı olarak çalışanların da ayrıca kesinlikle kaygılanmamasını isteyen Başbakan Ahmet Davutoğlu ihtiyaç olan yerlerde güvenlik görevlilerinin kadroya alınacağını ve değillerse bile bulundukları statülerinden hiçbir şey kaybetmeyeceklerini ve çalışmalarına devam edeceklerini bildirdi.