Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Meclis üyeleri ve beraberindeki heyetle Mardin ve Diyarbakır’da incelemelerde bulundu.

İlk olarak Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman’ı makamında ziyaret eden Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve beraberindeki heyet, şehirle ilgili de bilgi aldı. Yaptığı şehircilik çalışmalarını anlatan Yaman’a başarılar dileyen Başkan Ak, şehrin kültürel ve tarihi dokusuna da övgüler yağdırdı.

Medeniyetleri buluşturan köklü tarihiyle Mardin’in önemine dikkat çeken Ak, "Kadim medeniyetlere beşiklik etmiş bu tarihi şehir, kültürüyle de zengin. Türk, Arap, Süryani, Kürt burada kardeşçe yaşıyor. Yüzyıllardır ayakta duran tarihi yapılar şehrin güzelliğine güzellik katıyor. Biz de burada bulunmaktan son derece memnunuz" ifadelerini kullandı.

Deyrulzafaran Manastırı, Kasımiye Medresesi, Ulu Cami ve Türkiye’nin en büyük dikey bahçesini gezen Ak ve beraberindekiler daha sonra Diyarbakır’a geçti. Diyarbakır’da ilk durak Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumali Atilla’nın makamı oldu. Konuklarını makamında ağırlayan Belediye Başkan Vekili Cumali Atilla, ziyaret nedeniyle Başkan Ak’a teşekkür ederken Başkan Ak da Başkan Vekili Atilla’ya çalışmalarında başarılar diledi. Ak, Diyarbakır’da olmaktan çok mutlu olduklarını ifade ederek, "9 bin yıllık geçmişiyle 33 medeniyete beşiklik etmiş Diyarbakır Güneydoğu’daki incimiz. Dicle nehrinin kenarındaki bu güzel şehir, Anadolu Selçuklu Döneminde de Osmanlı Döneminde de çok önemli bir konumdaydı, bu önemi hala devam ediyor. Mutlaka gezilip görülmesi gereken bir şehir" diye konuştu.

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nu da makamında ziyaret eden Başkan Ak ve beraberindekiler daha sonra tarihi 16. yüzyıla uzanan Gazi Köşkünü, Cemil Paşa Konağını, İslam aleminin 5. Harem-i Şerifi olarak kabul edilen Diyarbakır Ulu Cami’ini, Eğil’de bulunan Hazreti Zülkifl ve Hazreti Elyesa’nın kabirlerini ve tarihi Sur ilçesini gezdi.