Adıyaman’ın Kahta ilçesinde doğalgaz dağıtım şirketi ile Kahta Belediyesi arasında imzalanan hisse devri sözleşmesiyle Kahta Belediyesine 588 bin TL tutan 1,96’lık şirket hissesi devredildi.

Adıyaman merkez ve ilçelerdeki doğal gaz dağıtımını yapan şirket doğal gaz piyasası kanunu kapsamında Kahta Belediyesine yüzde 1,96 şirket hissesini karşılıksız olarak devretti. Doğal gaz dağıtım şirketi, EPDK’nın Doğalgaz Kanunu kapsamında Adıyaman merkez belediyesi başta olmak üzere Kahta, Besni ve Gölbaşı Belediyelerine yaklaşık olarak 1 milyon 899 TL tutan yüzde 10’luk şirket hissesini karşılıksız olarak devretti. Dağıtımı yapılan yüzde 10’unun yüzde 6,33’ü Adıyaman Belediyesine, yüzde 0,82’si Besni Belediyesine, yüzde 0,89’u Gölbaşı Belediyesine olmak üzere yüzde 1,96’lık hisse ise Kahta Belediyesine verildi. Kahta Belediyesiyle yapılan hisse devri sözleşmesi imza töreninde konuşan Doğalgaz Şirketi Bölge Müdürü Mustafa Urfalı, "Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK)’nın Doğalgaz Piyasası Kanunu kapsamında Adıyaman Doğalgaz Dağıtım Şirketi olarak hisselerimizin yüzde 6.33’lük kısmını bedelsiz olarak Adıyaman Belediyesi’ne devrettik. Toplamda 1 milyon 899 bin TL tutan hisselerin, kanun gereği yüzde 0.82’sini Besni Belediyesi’ne, yüzde 0.89’unu Gölbaşı Belediyesi’ne devrettik. Kahta ilçesine ise 588 bin TL tutan yüzde 1.96’lık hisseyi devrediyoruz. Belediyelerimizin yaptığımız bu katkıyı vatandaşlara hizmet olarak yansıtacaklarına inanıyorum’’ dedi.

Hisse devri sözleşmesi imza töreninde kısa bir açıklama yapan Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, "Yapılan hisse devrinden çok memnunuz. Yapılan bu hisse devrinin her iki tarafa da hayırlı olmasını dilerim’’ dile getirdi.