Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı İdris Alan, Ankara’da düzenlen tanıtım günlerinin yoğun bir katılımla gerçekleştiğini söyledi.

4-8 Ekim tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan Elazığ Tanıtım Günleri, yoğun ilgi ve katılımla tamamlandı. Tanıtım günleri boyunca Elazığ TSO standında ziyaretçileri ağırlayan Elazığ TSO Başkanı İdris Alan, Elazığ adına önemli bir etkinlik yapıldığını ifade etti.

Elazığ’ın çok zengin kaynakları, yatırım imkanları ve yerel ürünleri olduğunu belirten Elazığ TSO Başkanı İdris Alan, “Bunun yanında kültürü, sanatı, mutfağı, musikisi ve potansiyel kaynakları olmasına karşın bu avantajlarını üretim ve istihdam anlamında yeterince değerlendirememektedir. Burada en önemli sorunlardan biri tanıtım yetersizliği hususudur. İlimizin gerek ülke içinde gerekse yurt dışında çok etkili ve programlı bir şekilde tanıtılması gerekiyor. Bu tür faaliyetler devamlılığı konusunda Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak kararlılıkla desteklerimiz ve girişimlerimizi artırarak devam ettireceğiz” dedi.

Ankara’da düzenlenen tanıtım günlerinin yoğun bir ilgi gördüğünü vurgulayan Başkan Alan, “Beklentinin üzerinde bir katılımın oldu. İlimizin, tarihi, doğal güzellikleri, yer altı kaynakları, yöresel ürünleri, mutfağı, üzümü, bademi, orciği, peyniri, ağın leblebisi, kayısısı, dutu, musikisi gibi bir çok değeri ile en güzel şekilde tanıtılmıştır. Ankara’nın bir çok merkezi noktasında tanıtım günleriyle ilgili görseller dikkat çekmiş ve katılımın çok ciddi boyutlara ulaşmasına vesile olmuştur. Tanıtım günleri süresince odamızın standı çok yoğun bir ilgi görmüş ve gelen tüm ziyaretçilerimizle bir bir ilgilenilmiştir” diye bilgi verdi.