Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

Bilindiği gibi ülkemizin karayolu altyapısını yaptığımız bölünmüş yolar, otoyollar ve tünellerle hızlı , konforlu, güvenli yolculuğa uygun hale getirdik. Bu sayede ölümlü trafik kazalarında sadece 5 yılda neredeyse yarı yarıya azalma sağladık. Salgın döneminde artan ihracatımız ve iç piyasadaki canlılık sebebi ile karayollarındaki ticari seferlerde daha büyük bir hareketlilik yaşandı. Bireysel ve ticari karayolu kullanımındaki artış aldığımız tüm tedbirlere rağmen kural ihlalleri sebebi ile sürücülerimizin ceza puanlarında ciddi artışa sebebiyet verdi.
Yapacağımız düzenleme ile sürücülerimizin alkol, uyuşturucu, ölümlü ve yaralanmalı kaza, drift ve aday sürücülük halleri dışındaki ihlallerden kaynaklanan ceza puanlarını siliyoruz. Yaklaşık 2 buçuk milyon sürücümüzün ceza puanının silinmesini geri alınan 10 bine yakın ehliyetin iadesini sağlayacak düzenlemenin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."

BORÇ CEZALARI SİLİNİYOR

Hazine ve Maliye Bakanlığımızca hayata geçirecek yeni müjdeleri paylaşmak istiyorum. Vergi daireleri gibi kurumlarımızın kamu alacaklarını yeniden yapılandıran bir kanun teklifi hazırlıyoruz. Vatandaşlarımız ve şirketlerimizin vergi ve prim yükümlülükleri başta olmak üzere kamuya olan borçların cezalarını kaldırıyoruz. Tüm bu borçları belli oranda düzenleme ve taksitle ödeme imkanı getiriyoruz. Teklifte matrah artırımını ve işletme kayıtlarının düzeltilmesini de sağlıyoruz. Artık gençlerimiz ne kadar kredi aldılarsa sadece o rakamı geri ödüyor. Bu düzenlemeyle endeks dışındaki borcunda yeniden yapılandırarak taksitle ödenmemesini mümkün hale getiriyoruz. Bir müjde de icralık borcu olan vatandaşlarımıza vermek istiyorum. Şimdi de aynı uygulamayı vergi dairelerimize vergi, ceza tüm başlıklarda 2 bin lirayı aşmayan borcu olan vatandaşlarımız için hayata geçiriyoruz. 2 bin lirayı aşmayan borçlarının cezalarının tahsilinden vazgeçiyoruz.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.