Mısır'ın demokratik yollarla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olan Muhammet Mursi geçtiğimiz günlerde mahkeme salonunda hayatını kaybetmişti. 18 Haziran'da sadece ailesi ve avukatlarının katılmasına müsade edilen Mursi'nin mezarı ise sadece İsrail televizyonunun görüntü alınmasına izin verildi. Mezarların içinden rahatlıkla hareket eden Kan televizyonu Muhabiri Kais, "Mursi'nin, mahkeme salonunda sanık kafesinde vefat etmesi sonrası yoğun güvenlik önlemleri altında şafak vaktinde defnedilmesiyle oluşan bu büyük dramın, Mısır sokağında herhangi bir etkisi olmadı." dedi.
 
"MURSİ'NİN VEFATINDAN HİÇBİR ŞEKİLDE SÖZ EDİLMİYOR"

Mursi'nin vefatının Mısır telewvizyonlarında da çok fazla yer almadığını söyleyen Kais, ""Mursi'nin vefatından hiçbir şekilde söz edilmiyor." ifadelerini kullandı.

ASKERİ DARBEYLE İNDİRİLDİ

Mısır'ın demokratik yollarla seçilmiş  ilk Cumhurbaşkanı Muhammet Mursi, 17 Haziran'da "casusluk" suçlamasıyla yargılandığı mahkeme salonunda Hayatını kaybetmişti. Mursi, 3 Temmuz 2013'te dönemin  Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi tarafından gerçekleştirlen askeri darbeyle indirilmişti.