Ordu’nun Ünye ilçesinde 4. Düzenlenen Karadeniz Mahalli Ofroad Kupası 4 Ayak Ünoff Yarışları nefesleri kesti

Ünye Off-Road kulübü tarafından organize edilen ve bu yıl 4. gerçekleştirilen yarışlar Ünye hava alanında gerçekleştirilen pistler de nefesleri kesti ve 21 araç kıyasıya yarıştı.

4 kategoride gerçekleşen yarışta araçlar her parkuru dört tur atarak bitirdi, yarışlarda iki araç ilk parkuru tamamlayamadan arızalandı ve yarışa devam edemedi. Bir aracında arka sol tekerleği çıktı.

Bir parkurun 15 etaptan oluştuğu yarışlarda S1 klasmanında 1. Bülent Karaduman ve co-pilot Ecem Karaduman, 2.Ali Karaoğlu ve co-pilot Hüsamettin İbiş, 3. Cengiz Çelik ve co-pilot Ergün Şatır

S2 Klasmanındaş İskender Gümüş ve Levent Şimşek bininci, Ahmet Şirin ve Ulaş Bulat ikinci, Ergün Çirkin ve Selami Türkvatan üçüncü oldu.

S3 Klasmanında, Yusuf Yıldız ve İsmail Akyılıdız birinci, Sinan Çelebi ve Hasan Çelebi ikinci,Recep Özdemir ve Hasan Armutçu üçüncü oldu.

S4 Klasmanında, Erdoğan Kovancı ve Hakan Özdemir birinci, Ali Mercan ve Mehmet Can ikinci, Mehmet Vurulmuş ve Zeynel Doğuçam üçüncü oldu.

Yarışların genel klasmanında ise en iyi derece yaparak Olan Erdoğan Kovancı ve Hakan Özdemir birinci, Sinan Çelebi ve Hasan Çelebi ikinci, Yusuf Yıldız ve İsmail Akyıldız üçüncü oldu.

Ünye Hava alanında saat 12:00’de Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ve Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’ın startı ile başlayan yarışlar saat 17:00’ye kadar sürdü.

Yarışlara İstanbul, Sakarya, Karabük, Ordu, Ankara, Giresun, Vezirköprü ve Ünye olmak üzere 21 araç katıldı. Yarışları Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, Tosfed gözlemcisi Tunç Tunçel, Ünye Off-Road Kulüp Başkanı Hayrettin Basiloğlu, Bazı Stk Temsilcileri ve yarış severler katıldı.

Bu tür sporların adrenalin yüksek olduğunu biliyoruz diyen Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney “Tehlike arz eden bu sporun asfalt zeminde değil de böyle toprak zeminde kontrollü olarak yapılması ve organize edilmesi güzel bir olay, bu yarışları organize eden Ünye Off-Road kulübümüzü kutluyorum, heyecanlı bir hafta sonu oldu” dedi.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar “Bu tür organizasyonlarda hep destek verdik, çünkü dikkatli ve organize bir iş gerektiriyor, göreve geldiğimiz günden bu güne bu ve benzeri organizasyonları hep destekledik, gördük ki verilen destek böyle güzel organizasyonları getiriyor. Bugün buraya sadece Ünye değil, Türkiye’nin dört bir yanından yarış severler gelmiş. Ayrıca sadece erkekler değil, bayanlarda bu gün burada yarıştılar, kimisi babasına pilotluk yaptı, kimisi de kendileri yarıştı. İşte bu bizleri çok memnun etti. Demek ki bu organizasyonu yapan Ünye Off-Road kulübü yarışın duyurusunu ve organizasyonunu iyi yapmış. Ben bu yarışa katılan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından dereceye girenlere ödülleri protokol tarafından takdim edildi.

Yarışlara İstanbul, Sakarya, Karabük, Ordu, Ankara, Giresun, Vezirköprü ve Ünye olmak üzere 21 araç katıldı. Yarışları Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, Gençlik ve spor ilçe müdürü Aydın Kuyumcu, Tosfed gözlemcisi Tunç Tunçel, Ünye Off-Road Kulüp Başkanı Hayrettin Basiloğlu, Bazı Stk Temsilcileri ve yarış severler katıldı.