29 Ekim- 4 Kasım tarihlerinde kutlanan Kızılay Haftası nedeniyle, Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda etkinlik düzenlendi. Kızılay'ın Samsun'daki organizasyonları ve kentten Gazze'ye giden yardımlara ilişkin Kanal S mikrofonlarına konuşan Kızılay Samsun İl Başkanı Ecz. Ahmet Muştu, "Biz her zaman sahada ve her alanda Kızılay'ı canlı tutmaya devam edeceğiz" dedi. 

Samsun'da okulda biber gazı faciası! 31 öğrencinin sağlık durumu belli oldu Samsun'da okulda biber gazı faciası! 31 öğrencinin sağlık durumu belli oldu

"HER ZAMAN SAHADA OLACAĞIZ"

Samsun'daki Kızılay organizasyonlarına ilişkin konuşan Muştu, Kızılay'ın belirli bir noktaya geldiğine dikkat çekerek, "Samsun'da Kızılay'ı devraldığımız noktadan daha iyi bir noktaya taşıyacağımızı zaten söylemiştik. Arkadaşlarımızın katkılarıyla ilçe teşkilatlarımızın katkılarıyla halkımızın verdiği güven ve destekle belirli bir noktaya da getirdik. Önümüzde 1,5 yılımız var. Biz her zaman sahada ve her alanda Kızılay'ı canlı tutlmaya devam edeceğiz. Tüm STK ve özel kurumları, sendikaları ziyaret ediyoruz, Kızılay'ı anlatıyoruz. Gönüllü sayımızı artırmaya çalışıyoruz. Biz Samsun'da Kızılay teşkilatı olarak vatandaştan kopuk olmadığımıza iç içe olduğumuza eminiz." dedi. 

"FİLİSTİN'DE DRAM YAŞANIYOR"

Samsun'dan giden yardım tırlarına ilişkin konuşan Muştu, "Gönlümüz burada bir eğlence programı yapmaktan yanaydı. Ancak Filistin'de yaşanan dram bizi ziyadesiyle rahatsız ediyor. Biz her ne kadar bir yardım kuruluşu olsak da sonuçta kardeşlerimiz ölüyor. Oradaki acıya duyarlı olmak için Müslüman olmak gerekmiyor. Yahudu, Hristiyan olması gerekmiyor. Eğer insanlık namına kalbinde vicdanında ufak bir kıvılcım varsa orada olanlardan rahatsız olunması lazım Bir dönem yardım tırlarının geçişine izin vermediler. Sınırlı sayıda geçişe izin veriyorlar. Metrekareye 30 tondan fazla bombanın düştüğü bir yerde geçen konvoyların adından bile bahsedilemez. Bu savaş değil, soykırım. Bu olaylar başlamadan önce geçen tır sayısının bugünkü oranı yüzde 3 veya yüzde 4. Bomba yüklü gelen uçakların sayısıyla, yardım gelen uçakların sayısı mukayese ettiğiniz yine arada dağlar kadar fark var. Biz tüm insanlığı vicdani davranmaya, insani davranmaya davet ediyoruz. Mısır ve İsrail devleti buna müsaade ettiği süre içerisinde biz oraya yardım ederiz." ifadelerini kullandı. 

"İNŞALLAH BARIŞ KAZANIR"

Sınırda basın olmadığına değinen Muştu şu ifadeleri kullandı;

Şöyle bir sıkıntı var; sınır kapısında Türk basını, Türk Kızılay ve AFAD yok. Sadece Mısır Kızılay var. Bizim personellerimiz Mısır Kızılay'a destek vermek amacıyla oradalar. İnşallah en kısa zamanda insanlık kazanır, insanların umudu kazanır, barış kazanır diye ümit ediyoruz.

Etkinlikte ayrıca bayrak yürüyüşü de düzenlendi. 

ELVAN İLHAN 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.