Adana’da 15 dönümlük arazide 12 bin metrekarelik alanda inşa edilen Doğu Akdeniz Bölgesi’nin en büyük ofis projesi Kiza İş Merkezi’nde ilk etap tamamlandı. İlk etapta 280 ofis ve 60 iş yerinin bulunduğunu belirten proje ortaklarından Kurt İnşaat’ın Yönetim Kurulu Üyesi Aydın Kurt, “İlk etabın tapuları teslim edildi. Projemiz tamamlandığında 990 ofis 287 adet iş yeri olacak” dedi.

Balak Metal ve Kurt İnşaat ortaklığıyla kurulan Kiza A.Ş. tarafından Adana-Mersin D-400 Karayolu üzerindeki eski Tekel fabrikası arazisinde yapılan Kiza İş Merkezi’nin bölge açısından önemli firmalara ev sahipliği yapacağını söyleyen Kurt, “Projemizde yer alan firmalar bölgede büyük istihdam alanları oluşturacaklar. Bir gün içerisinde 5 bin kişinin bu bölgede yaşamasını ön görüyoruz. Günlük sirkülasyonun ise 10 bin kişinin üzerinde olmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Aydın Kurt, gün ışığından en iyi şekilde yararlanacak şekilde tasarlanan projede her ofis ve iş yerinin özellik ve avantajları olduğunu ifade ederek, ofis ve iş yerlerinin iç mimarisini de müşterilerin talebine göre şekillendirdiklerini bildirdi. Projenin 12 bloktan oluşacağını 5 blokluk kısmının tamamlandığını ve belirten Kurt sözlerini şöyle sürdürdü:

“Adana’nın en değerli iş lokasyonunda yer alan Kiza İş Merkezi her geçen gün gelişim gösteriyor. Birçok uluslararası firma yerini aldı ve çok kısa bir sürede hizmete girecekler. Bölgede daha önce bu büyüklükte gerçekleştirilmiş nitelikli iş merkezi yoktu. Biz bu manada bir ilki gerçekleştirmiş oluyoruz.”

Kiza İş Merkezi’ni akıllı ofis teknolojisiyle donattıklarını söyleyen Kurt, “İş hayatını herkes için daha cazip hale getirmeyi hedefledik. Çalışanların istediği nezih çalışma ortamını sunuyoruz. Günümüzde artık akıllı ofisler, daha fazla tercih ediliyor. Teknolojik ofisler hem maliyetleri düşürüyor hem de ofis çalışanlara kolaylıklar sağlıyor. Bu nedenle akıllı ofis teknolojisine yer verdik. Projemizde yer alanlar, rezidans konforunun ayrıcalıklarını fazlasıyla yaşayıp hissedecekler. Geniş sosyal alanları ile iş yaşamının stresin minimum seviyeye indirdik” dedi.