"TİYATRO ÇOCUKLARLA GÜZEL"

Samsun'da faaliyet gösteren ve çocuk tiyatrosu alanında Türkiye'nin sayılı tiyatro ekipleri arasında yer alan Küçükeller Sahne, Karadeniz Tiyatro Kooperatifi'nin, "Karadeniz'de tiyatro çocuklarla ve gençlerle güzel" projesi kapsamında, haftasonu onlarca çocuğa ücretsiz gösteri sunarak, unutulmayacak anlar yaşamalarına vesile oldu. 

KÖY OKULLARINDAN 40 ÇOCUĞA ÜCRETSİZ GÖSTERİM 

Konu hakkında bilgilendirme yapan Küçükeller Sahne Kurucusu ve Genel Yönetmeni Fatoş İpekdal Özbenli, Terme ilçesi Şeyhli Köyü'nden gelen 40 öğrenciyi tiyatro ile buluşturduklarını ifade ederek, "Üyesi olduğumuz Karadeniz Tiyatro Kooperatifi olarak, 'Karadeniz'de tiyatro çocuklarla ve gençlerle güzel' adında bir proje  başlattık. Bu proje kapsamında kendi salonlarımızda belirli kontenjan ile ücretsiz izleyici konuk etme kararı aldık. Biz Küçükeller Sahne ekibi olarak bu projeden tiyatro izleme  olanağı hiç olamayan dezavantajlı çocuklarımız faydalansın istedik. Bugün de Terme ilçesi Şeyhli ve Oğuzlu köyünden 40 kadar çocuğumuzu tiyatro ile buluşturduk. Filiz öğretmenimize çocukları tiyatromuz ile buluştururken gösterdiği fedakarlık ve çaba için ayrıca tebrik ediyoruz. Çocukların yüzlerindeki mutluluğa vesile olmak, bizler için de çok büyük gurur ve mutluluk sebebi" dedi. 

MAYIS AYINDA OYUNLAR DEVAM EDİYOR 

Küçükeller Sahne olarak sezonun sonuna yaklaştıklarını ve Mayıs ayı içerisinde son oyunlarını sergilediklerini belirten Özbenli, hafta içi ve hafta sonu oyun saatlerini paylaşarak, çocuklarının tiyatro ile buluşmasını isteyen ailelere seslenerek, "Bir tiyatro sezonunu daha bitiriyoruz. Çocuk oyunlarımızı henüz izlememiş olan ailelerimizi ve çocuklarımızı oyuna davet ediyoruz. Önümüzdeki dönemde, 18 Mayıs Çarşamba, 26 Mayıs Perşembe günleri gün içerisinde 4 ayrı seans, 22 Mayıs Pazar ve 29 Mayıs Pazar günleri saat 15.00'da tek seans olmak üzere oyunlarımız devam etmektedir. Tüm çocukları bekliyoruz" diye konuştu. 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.