Galatasaray Kulübü'nün kurucusu Ali Sami Yen, ölümünün 62. yılında Feriköy'deki mezarı başında anıldı. Anma törenine Galatasaray Kulübü yöneticileri katıldı.
Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Özkan Olcay, Ali Sami Yen'i anmak için toplandıklarını belirterek, "Galatasaray Kulübü'nün kurucusunu birkez daha minnetle anıyoruz. Galatasaray Kulübü'nün erişmiş olduğu başarılar yalnız Türkiye için değil Avrupa'da en büyük takımlar arasında ismi saygıyla anılıyor. Bu durum bütün Galatasaraylıları mutlu ediyor. Camiamız sporda olduğu gibi kültürde de sevgide de dayanışmayı temsil etmeye devam edecektir." diye konuştu.
Olcay, Ali Sami Yen'in spor camiasına yapmış olduğu hizmetlerin unutulamaz olacağını sözlerine ekledi.
Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar da "Kulübümüzün kurucu aynı zamanda Türkiye'nin en önemli spor adamlarından birisiydi. Kendisi Beden Terbiyesi'nin ilk başkanıdır. Cumhuriyet kurulduktan sonra 1924 yılında Paris'te yapılan olimpiyatlarda da komite başkanıydı. Kendisini her zaman saygı ve minnetle anıyoruz." dedi.
Öte yandan bir gazetecinin cumartesi akşamı Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu'nda yaşanan gerginlikleri sorması üzerine Aktar, "Rakip kulüplerin kendi içlerinde problemleri olabilir. Rakip kulüplerle ilgili tespitte bulunmamız açıklama yapmamız yakışık olmaz. Fenerbahçe'de 106 yıllık bir camiadır." diye konuştu.