RİZE (AA) - Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda, deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşılaşan Fenerbahçe'de, teknik direktör İsmail Kartal, kupada ilk kez genç futbolculara yer vermedi. 

Grup maçlarında oynadığı 6 maçta da ağırlıklı olarak genç ve az süre alan oyuncularına görev veren Kartal, bu kez eksik oyuncuların çokluğuna rağmen yedek ve as oyuncularından oluşan bir 11 ile maça çıktı.

Kartal, Uygar Mert Zeybek, Ramazan Civelek, Mahdi Akgül ve Savaş Polat gibi oyuncuları yedek soyundurdu. İlk 6 maçın tamamında ilk 11'de forma giyen 21 yaş altı oyuncusu Uygar Mert Zeybek, kupada ilk kez 11'de kendine yer bulamadı.

- Fenerbahçe'de 8 oyuncu yok

Fenerbahçe'de sakatlıkları bulunan Alper Potuk ve Hasan Ali Kaldırım'ın yanı sıra hafif sakatlığı nedeniyle Kuyt tedbir amaçlı olarak kadroya alınmadı. 

Trabzonspor maçının ardından gördüğü kırmızı kart nedeniyle cezalı olan Caner Erkin ve bu maçtan sonra tedbirli olarak PFDK'ya sevkedilen kaleci Volkan Demirel de kadroda yer almadı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, bu futbolcuların yanı sıra Emre Belözoğlu, Gökhan Gönül ve Egemen Korkmaz'a da kupa mücadelesinde yer vermedi. 

Webo, Diego gibi oyuncular ise yedek kulübesinde oturdu. 

- Ev sahibi takımda 5 eksik

Fenerbahçe gibi Çaykur Rizespor'da eksik bir kadroyla mücadale etti.

Ev sahibi takımda, Beşiktaş maçında kırmızı kart gören Kıvanç Karakaş ve Koray Altınay ile sakatlıkları bulunan forvet oyuncuları Deniz Kadah, Kweuke ve Afrika Uluslar Kupası'ndan henüz dönmeyen Viera, olmak üzere 5 futbolcu forma giyemedi.

Beşiktaş karşılaşmasında ilk 11'de görev alan Holosko, Sercan Kaya ve Eren Albayrak, bu kez yedek kulübesinde oturdu. Bu oyuncuların yerine Lafferty, Murat Duruer ve Iraklı oyuncu Ali Adnan görev yaptı.

- Taraftar ilgisi

Çaykur Rizesporlu taraftarlar karşılaşmaya ilgi göstermedi.

Rize Yenişehir Stadı'nda tribünler boş kaldı. Yaklaşık 2 bin dolayında yeşil-mavili taraftar, takımlarına destek verdi.

Kale arkası tribününde bulunan yaklaşık 500 kişilik sarı-lacivertli taraftar da Rize deplasmanında takımlarını yalnız bırakmadı. Sarı-lacivertli taraftarların bulunduğu tribünde maç öncesi "Aziz istifa" yazılı afiş açıldı.

Çaykur Rizespor taraftarlarının arasında bazılarının Trabzonspor flaması ve atkısı açtıkları gözlendi.