Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi (BEAH), acil serviste her alanda uzman hekimlerin çalışacağı yeni bir dönem başladı. 13 Acil Tıp Uzmanı Türkiye’de ilk kez yapılacak olan uygulama ile BEAH’ta görev aldı.

Türkiye’de sayılı olan uygulama Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinde hizmet vermeye başladı. Başhekim Orhan Delice, 13 acil tıp uzmanı bulunduğunu, Erzurum’da böyle bir hizmet olduğundan dolayı şanslı olduklarını ve kritik bakım gerektiren hastalara ilk müdahalelerde daha hızlı olduklarını söyledi.

Çevre 11 ilden gelen hastalarla birlikte günde 600 hastaya hizmet verildiğini söyleyen Başhekim Orhan Delice, Hastaların birçoğunun kritik müdahaleye ihtiyaç duyduğunu ve acil tıp uzmanlarının bu konuda avantaj sağladığını söyledi.

Öte yandan Hastanede yeni bir uygulama olan “araçla hasta ulaştırma” dönemi de başladı. Hastalar ilgili bölüme bu araçlarla dikkatli ve hızlı bir şekilde taşınıyor.

Hastalar böyle bir hizmetten memnun kaldıklarını hastanın ihtiyaçlarına yönelik uygulama olduğunu belirterek hastane yönetimine teşekkür etti.