Samsun Medya Grubu olarak vatandaşlara, son dönemde çocuklara karşı işlenen suçların artmasıyla birlikte,  "Çocuklarınızın sokakta güvende olduğunu düşünüyor musunuz?" diye sorduk.

İşte aldığımız yanıtlar:

ESKİSİ GİBİ OYNAYAMIYORLAR
Halil ALTIKAT: Tabi ki de güvenli değil. Çocuklar eskisi gibi dışarı çıkıp oynayamıyor. Çünkü sokaklar artık güvenli değil. Şu an televizyonlarda da bir sürü değişik olaylar görüyoruz. Bu yüzden çocuklarımızı artık rahatlıkla ne çıkarabiliyoruz ne de kimseye güvenebiliyoruz. Acil önlem alınmadığı taktirde başımıza daha büyük işlerin geleceğini düşünüyorum. 

ÖZGÜRLÜKLERİNİ ALDIK
Sema ARSLAN: Maalesef hiç güvenli değil. Eskiden çocuklarımızı dışarıda oynatabiliyorduk. Şimdi ise o özgürlüklerini elinden aldık. 1 buçuk yaşındaki çocuğa zarar veren bir ülkede yaşıyoruz, artık sokakta güven denen bir şey kalmamış.

VİCDAN KALMAMIŞ
Ayşe ÇAKIR: Artık insanlarda duyarlılık denen bir şey kalmamış ki güvenelim. Eskiden komşular komşusunun çocuğuna da sahip çıkıyordu. Şimdi yanlış anlaşılacak diye başkasının çocuğunu sevmekten korkuyoruz. İnsanlarda ya Allah bilinci gitti ya da vicdan denilen bir şey kalmadı. Televizyonlarda görüyoruz da zaten maalesef sokaklar artık hiç güvenli değil.

BÜYÜYECEK ORTAM YOK
Yunus ÇAKIR: Bence sokaklar asla güvenli değil. İnsanlar artık çok değişmiş durumda. Asla saygı denilen bir şey kalmadı. Benim iki çocuğum var ve her gün iğrenç haberleri izlemekten bıktım. Artık küçücük çocuklardan farklı şeyler umuyorlar. Devletinde çekildiğini ve doğru yasaların olmadığını düşünüyoruz. Benim büyüdüğüm ortam ve zaman çok daha güzeldi şimdi çocuklarımıza büyüyecek ortamda bırakamadık.

EZAN OKUNANA KADAR DIŞARIDAYDIK
Elif BURÇ: Sokaklar çok güvenli değil ama ailelerin de çocuklarıyla yakından ilgilendiği takdirde çocukların başına da çok fazla bir şey geleceğini düşünmüyorum. Artık sokaklar güvenli değil ama bu durum için çok da önlem alındığını düşünmüyorum. Bizim zamanımız da ezan okunana kadar dışarıda oynardık şimdi sürekli çocuklarımızın başlarındayız hiçbir yere gönderemiyoruz. 

ASLA GÜVENLİ DEĞİL 
Doğan BURÇ: Maalesef asla güvenli değil. Günümüzde yaşanılan olaylara hepimiz şahit oluyoruz. Hem güvenlik açısından hem de insanların yaşamış olduğu olumsuzluklar çocuklara da yansıyor. Aileleri belki oldukça çocuklarıyla ilgilenemiyor. Tamamen ekonomik şartlardan dolayı çocuklarına vakit ayıramıyor da olabilirler.

BİZ YOLLARDA BÜYÜDÜK
İnci SATILMIŞ: Tabi ki de güvenli değil. Çok kötü hayat ile iç içeyiz. Görüyoruz ki kapı komşusu çocuğunu boğuyor, tecavüz ediyor. Her şey çok değişti maalesef hiçbir şey eskisi gibi değil. Biz yollarda büyüdük. Şimdi ise kimse kimseye güvenemiyor. 

KİMSEYE GÜVENEMİYORUZ
Serpil ARSLAN: Biz çocuklarımızı hep sokakta büyüttük. Ama şu an çocuklarımızı sokağa çıkarabileceğimiz bir ortam yok. Etrafımızda o kadar çok şeye şahit oluyoruz ki kimseye güvenmiyoruz. Bunun sebebini de kanun yetmezliğine bağlıyorum. İşlenen suçlulara idam verilse ki hatta idam bile az ama en azından daha az olaylarla karşılaşıp suçlarında azalacağını sokaklarında çok az olsa da güvenli olacağını düşünüyorum. 

DIŞARI SALAMIYORUZ
Aydın IRMAK: Köylerde çocukları biraz daha rahat dışarı salabiliyoruz. Ama merkezi yerlerde daha sakıncalı oluyor çocuklarımıza daha dikkat ediyoruz. Aileler, çocuklarına daha çok sahip çıkmalı. Eskiden böyle değildi artık zaman değişikliğinden mi bilmiyoruz ama artık rahatlıkla çocukları dışarı salamıyoruz

UYUŞTURUCU TAHLİKESİ
Ayhan YELKOVAN: Sadece çocuklar değil büyükler de dahil güvenli bir dünyada yaşamıyor. Sokaklarda uyuşturucu almış başını gidiyor. Bu durumların olduğu yerde de kimse huzurlu ve sağlıklı bir şekilde yaşamını sürdüremez. Sokaklar hiç güvenli değil. Aslında çocuklar rahatlıkla dışarıya çıkıp vakit geçirmeleri gerekiyor ama yaşanılan olaylardan dolayı insanlar birbirine güvenip de çocuklarını sokağa salamıyor.

Ebru ÖZTÜRK - Ekrem ASLAN