Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in mezarına gidip dua etmek için Cumhurbaşkanına mektup yazan küçük Belemir’in hayali gerçekleşti.

Televizyonlarda Ömer Halisdemir’i görüp büyük ilgi duyan 7. Sınıf öğrencisi Belemir Yüksel Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mektup yazdı. Cumhurbaşkanlığı küçük Belemir’in hayalinin gerçekleştirilmesi için mektubu Denizli’nin Merkezefendi Kaymakamlığına gönderdi. Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü ve Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Belemir Yüksel ve sınıf arkadaşlarını Niğde’nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesine yolcu etti. Küçük Belemir Denizli’den getirdiği toprağı Ömer Halisdemir’in mezarına bıraktı.

Sınıf arkadaşlarıyla Şehit Ömer Halisdemir’in mezarı başında dua ederek gözyaşlarına boğulan Belemir, ‘‘Cumhurbaşkanımıza bir mektup yazdım. Yazdıktan sonra mektubu gönderdim ve bana cevap geldi. Kaymakam beyimiz beni yanına çağırdı. Bana yanıma 20 tane arkadaş bulup Niğde’ye göndereceğini söyledi. Sonrada Merkez Efendi Belediye Başkanımız Muhammet Subaşı ile görüştüm ve bizimle bir toplantı yaptı. Beni Niğde’ye göndereceğini söyledi ve dün akşamda Niğde’ye gelmek için yola çıktık. Yazdığım mektupta Ömer Halisdemir’i çok sevdiğimi, Kabrini görmek istediğimi yazdım. Ömer Halisdemir’i ilk başta babamın bana hikayesini anlatmasıyla ve okulda videolar izleyerek tanıdım. Kahraman şehidimizin kabrini gördüğüm için gururluyum ve mutluyum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’a, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü ve Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu’na çok teşekkür ederim” dedi.

Belemir’in annesi Ayşe Yüksel ise, “Belemir’in heyecanının çok olduğunu kış boyunca derslerine çalışıp yaz tatilinde buraya gelmek istediğini söylerdi. Biz anne babalar olarak evlatlarımıza bir şeyler vermişiz ki evlatlarımız böyle milli duygularla doluyor. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Kızımın hayali gerçek oldu.”diye konuştu.