Ankara’daki zabıtalar, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Uygulama Yönetmelikleri hakkında bilgilendirildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığının işbirliğiyle ’Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Ve Uygulama Yönetmelikleri Hakkında Zabıta Eğitimi’ konulu program düzenlendi. Ankara Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonunda yapılan toplantıya, Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerinden 220 zabıta katıldı. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürü Ahmet Erdal’ın da hazır bulunduğu programda konuşan Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Abdurrahman Karabudak, "Zabıta teşkilatının çok değişik görevleri ifa eden bir yapısı var. Kanunların kendilerine verdiği yetkiler çerçevesinde görev yapıyoruz" dedi.

Zabıta Daire Başkanlığı Tüketici Hakları Amirliğinin çalışmaları hakkında da bilgi veren Karabudak, "Başkentlilerin bu konuda bilinçlenmesi için çalışmalar yürütüyoruz. Daire Başkanlığı olarak öğrenciler arasında tüketici haklarının konu edildiği bir karikatür yarışması düzenliyoruz. Büyükşehir Ankara bülteninde yayınlanan ’Tüketici Köşesi’ ile her sayıda yüz binlerce Başkentli’ye ulaşma imkanı bulabildik. EGO otobüslerinde de tüketici ekranı kurduk" İfadelerini kullandı.

Eğitim programında, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğünden Daire Başkanı Yakup Güzel, ’Mesafeli Sözleşmeler’, ’Bankacılık İşlemleri’, ’Abonelik Sözleşmeleri’, ’Paket Turlar ve Tüketici Hakları’, ’Garanti Belgesi ve Ön Ödemeli Satış’ başlıkları altında bilgiler verdi.

Bakanlık uzmanlarından Kadir Yılmaz da 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun çerçevesinde yapılan denetimlerde dikkat edilmesi gereken usul ve esaslar hakkında açıklamalarda bulundu.