Almanya Balıkesirliler Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri düzenledikleri İç Anadolu gezisi kapsamında Dursunbey’i ziyaret ettiler.

Almanya’da Balıkesirliler tarafından kurulan Balıkesirliler Kültür ve Dayanışma Derneği üyesi yaklaşık 45 kişi düzenlenen gezi kapsamında Dursunbey’i ziyaret ettiler. Her yıl Türkiye’nin çeşitli bölgelerini gezen dernek üyelerini Dursunbey ilçe merkezinde bulunan Şehitler anıtında karşılayan Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, gelen konuklarla yakından ilgilendi. Şehitler anıtı önünde toplu hatıra fotoğrafı çekilen dernek üyelerine anıtı tanıtan Başkan Bahçavan bu anıtta Dursunbeyli şehitlerin isimlerinin bulunduğunu hatırlattı. Dernek Başkanı Ramazan Köyden tarafından hediye takdim edilen Başkan Bahçavan, Dursunbey’i gezecek olan heyete çeşitli bilgiler de verdi.

Cuma namazının ardından Suçıktı’ta geçen dernek üyeleri burada Dursunbey Belediyesi tarafından verilen yemeğe katıldılar. Başkan Yardımcısı Sadettin Aslan ve Meclis Üyesi Halil Sarıoğlu’nun eşlik ettiği grup daha sonra Suçıktı’da gezinme fırsatı buldu. Dernek başkanı Ramazan Köyden yaptığı açıklamada; “Gezimizin amacı Almanya’daki Balıkesirlileri bir araya getirmek ve oradaki insanımıza Balıkesir’imizi ve Anadolu’muzu unutturmayarak bir köprü vazifesi görmek. Derneğimizi bazı aktiviteleri var. Bunlardan biriside Almanya’daki Balıkesirlileri Balıkesir’e getirip gezdirmek. Her yıl bir ilçeyi programımıza alıyoruz. Bu yıl da Dursunbey’i programımıza aldık. Bizleri burada en iyi şekilde ağırlayan Belediye Başkanımız Ramazan Bahçavan ve ekibine derneğim adına teşekkür ediyorum” dedi.

Suçıktı’da bol bol hatıra fotoğrafı çekilen grup daha sonra Dursunbey Belediyesi tarafından hazırlanan hediyelerini aldıktan sonra ilçeden ayrıldı.