15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Trabzon’da Milli Birlik Nöbetlerine devam ediliyor. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Milli Birlik Nöbetleri’nin ikinci gününde, 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Meydanı’nı dolduran hemşehrileri ile hasbihal etti.

Alandaki coşkulu kalabalığın arasına karışarak hemşehrileri ile uzun süre sohbet eden Başkan Gümrükçüoğlu, milli birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekerken, “Bizler bir ve beraber olduğumuz sürece hainler her zaman kaybedecektir” dedi.

Trabzonlular’la 15 Temmuz üzerine değerlendirmelerde bulunan Gümrükçüoğlu, “15 Temmuz 2016 günü, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine Trabzon’un her noktasından akın akın gelerek bu meydanını hınca hınç dolduran, vatanına milletine sahip çıkmak için ölümü göze alan Trabzon halkı, darbe kalkışımının ve bunun karşısında Türk Milletinin yazdığı destanının birinci yıl dönümünde yine bu meydanda. Ülkemizin 81 vilayetinde insanlarımız vatanımız için, milletimiz için, dinimiz, mukaddesatımız, istiklalimiz için meydanlarda. Bütün dünya bizim bu meydanlardan verdiğimiz mesajı çok iyi bir şekilde görüyor. Bu meydanlar, Türkiye Cumhuriyeti halkı birlik ve beraberlik içindedir diyor. Ve buna emin olalım ki bizler bir ve beraber olduğumuz sürece, aramıza nifak tohumlarının girmesine izin vermediğimiz sürece her zaman biz kazanacağız. Zalimler, hainler, şer odakları bizim karşımızda her zaman kaybedecek” diye konuştu.

Milli Birlik Nöbetindeki Trabzonlularla bol bol hatıra fotoğrafı çektiren Gümrükçüoğlu, sivil toplum kuruluşlarının alandaki stantlarını da ziyaret ederek çalışmalarından ötürü teşekkür etti.