Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı ile Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, fındıkta tekel konumundaki Ferrero firmasının piyaları alt üst ettiğini iddia ederek, Rekabet Kurulu'nun yapacağı incelemeler sonucu gerekenin yapılacağına inandıklarını söyledi.

'ALIN TERİ İLE ALAY EDİYOR'

Rekabet Kurulu tarafından başlatılan soruşturmayı yerinde bulduklarını dile getiren Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı, "Genel başkanımız Şemsi Bayraktar, bütün ziraat odası başkanlarının talebini dile getirmişti. Rekabet Kurulu da Ferrero için soruşturma başlattı. Ferrero üreticinin alın teri ile alay etmektedir. Bu İtalyan firmadan kurtulmadığımız müddetçe fındığımız yerlerde sürünecektir. Fındığın değerini korumak milli bir görevdir. Fındık piyasasında fiyatı Ferrero belirliyor. Eğer bu firmanın piyasaya olan baskını bitirebilirsek, fındık üreticisi de o zaman hak ettiğini alacaktır" dedi. 

'CANLILIK OLMUYOR'

Fındık piyasanın Ferrero nedeniyle hereketlenemediğini kaydeden Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün ise şunları söyledi:

"Ferrero piyasayı allak bullak etti. Bizim genel başkanımız Şemsi Bayraktar da Ferrero'dan davacı oldu. Soruşturma başlatılmasında geç bile kalındı. Ferrero'nun baskısı nedeniyle piyasada canlılık olmadı. Başlatılan soruşturmadan ümitliyiz." 

Haber Kaynak: Merve İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.