Samsun'da av yasağının bitmesini beklediklerini dile getiren balıkçılar yeni sezondan umutlu olduklarını ve satışların artmasını beklediklerini ifade etti.

YASAK 1 EYLÜL'DE BİTİYOR

Karadeniz'de 15 Nisan'da başlayan ve av yasağı 1 Eylül'de sona erecek. Samsun'da balıkçılar başlamasına yaklaşık 20 gün kalan av sezonunda umutlu olduklarını ve bu aralar vatandaşın levrek, sazan ve çuprayı tercih ettiğini söyledi. 

"MALİYETLER ARTTI"

Sezonla birlikte satışların artmasını beklediklerini dile getiren balıkçı Ahmet Köksal, "Vatandaş bu ara en çok somon, levrek ve çuprayı tüketiyor. Somon balığının daha çok alıcısı var. Alabalık ve somon balığı en uygun balıklar şu anda. Sorunsuz ve güzel balıklar. Sezon açılınca satışlarda artış olacaktır.  Maliyetler arttığı için fiyatlarda oynama olması gerekiyor ama şu anda daha yansımadı. İnşallah böyle devam eder ama balık beklenilenden az olursa fiyatlara da yansıyacaktır.  Balık tüketilsin de nasıl tüketilirse tüketilsin. Balıktan zarar gelmez. Çünkü doğal Yüksek fiyatlar verilse dahi en azından vatandaş sağlıklı bir besin tüketmiş olur" dedi. 

"SOMONUN KİLOSU 55 LİRA" 

Sazan balığımım kilosunun 35 liradan satıldığını ifade eden balıkçı Emir Şenaldın,"  Fiyatlarımız uygun şu anda somonun kilosu 55  lira. Çupranın 110 lira kilosu, deniz levreği 120 lira. Sazan balığının kilosu ise 30-35 lira arası değişiyor. Vatandaş şu sıralar genellikle somon, levrek, sazan ve çuprayı tercih ediyorlar. Somonda omega 3 var ve çok sağlıklı çupra ve levrek zaten lezzetli balıklar sazan balığı da doğal balık zaten. Sezonu bekliyoruz o zaman fiyatlar düşecektir" ifadelerini kullandı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.