Kütahya’nın Pazarlar ilçesinde oturan üniversite ve liseli öğrenciler, Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje Koordinasyon Genel Müdürlüğünce 81 ilde hayata geçirilen "Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz" Projesi kapsamında, Kütahya’nın tarihi mekanlarını gezdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığının "Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz" projesi kapsamında Pazarlar Meslek Yüksekokulu öğrencileri ve Pazarlar Anadolu Lisesi öğrencileri Kütahya’nın tarihi mekanları ve müzelerini ziyaret ettiler.

Kafileye, Pazarlar Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürü Harun Çakır ile beden Eğitimi Öğretmeni Oğuz Han Sakin rehberlik yaptı.

Kütahya’nın tarihi mekanlarını tek tek gezen gençler, sırasıyla Kent müzesi, Çini müzesi, Germiyan sokak, Arkeoloji müzesi, Kütahya kalesi, ve Macar evini ziyaret etti.

Pazarlar Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürü Harun Çakır, bu tür gezilerin, gençlerle ecdat arasında bir köprü oluşturduğunu vurguladı.

Çakır, "Bakanlığımızın projesi kapsamında ecdadımızın bizlere emanet ettiği tarihi değerleri yakından tanımak amacıyla böyle bir gezi düzenledik. Gençlerle ecdat arasında bir köprü oluşturan bu tür geziler ile amacımız, tarihi ve kültürel mirasına sahip çıkan gençler yetiştirmek. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın "Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz " projesi kapsamında Pazarlar Meslek Yüksekokulu ve Pazarlar Anadolu Lisesi öğrencilerimiz ile birlikte Kütahya Merkezde bulunan tarihi mekanlarımız ve müzelerimizi ziyaret ettik. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz ile Kütahya Gençlik Merkezi çalışanlarına destekleri için teşekkür ederiz" dedi.(MB-EFE)