Muğla’nın Fethiye ilçesinde yaşayan çoğunluğu İngiliz uyruklu yerleşik yabancılar kısa süre içerisinde 6 ayrı yerde kedilere yuva olarak kedi evleri kurdu.

Sokakta dolaşan kedileri yaklaşan kış şartlarından daha iyi şartlarda barındırabilmek için Foça mahallesinde 6 ayrı noktada kedi evi kuran yabancı uyruklu vatandaşlar sokak kedilerine en iyi imkanları sağlamak için çaba gösteriyor. Kedi evlerini Fethiye’nin diğer mahallelerine de yaygınlaştırmak için hedef koyan yabancı uyruklu vatandaşlar kurdukları dernekle çeşitli sosyal etkinlik sağlayıp sokak kedilerini veteriner aracılığıyla kısırlaştırıp ardından kedi evine bırakıyorlar. Fethiye’de Animal Aid isimli dernek kuran ve sokak hayvanlarına destek amacıyla 2. el eşya dükkanı açan dernek üyeleri kullanmadıkları eşyaları bu dükkanda satarak kedi evleri projesini geliştirdi.

Dernek yetkilisi Paulıne Jones (55), Foça Mahallesinde aralarında Türklerinde bulunduğu yabancı uyruklu 50 gönüllü ile kurdukları Animal Aid Derneği olarak Foça mahallesinde sokak kedileri için 6 adet kedi evi yaptıklarını ve bu kedilerin tüm ihtiyaçlarını sağladıklarını söyledi. Jones, 15 yıldır Türkiye’de yaşadığını 2 buçuk yıldır sokak hayvanlarına destek olarak dernek faaliyeti yaptıklarını belirterek, "Günlük 20 sokak kedisini topluyoruz. Bunların veteriner tarafından bakımını ve kısırlaştırmasını yaptırıp, kedi evlerimize bırakıyoruz. Foça mahallesinde 50 kedi evimiz oldu. Fethiye’nin diğer mahallelerinde de bu projeyi yaygınlaştırmak istiyoruz" dedi.