Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesinin Çameli ilçesinde gerçekleştirdiği yatırımları inceledi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarını incelemek ve vatandaşlarla bir araya gelmek için Çameli İlçesi’ni ziyaret etti. Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürü Mahmud Güngör, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan ve Ali Aydın ile beraberindekilerin eşlik ettiği Başkan Osman Zolan’ın gezisi Çameli Belediyesini ziyaretiyle başladı. Büyükşehir Belediyesinin bir süre önce yapımına başladığı otogar inşaatında incelemede bulunan Başkan Zolan, yapımı süren Hayri Dev Kültür Merkezi’nde de çalışmaları inceledi. Kalınkoz Mahallesi’nde yapılan Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nın yeni itfaiye binasının açılışının gerçekleştiği programda, ilçede yapımı süren kilit parke taşı döşeme çalışmaları incelenirken, Büyükşehir Belediyesinin yapımına destek olduğu Sarıkavak Cami açılışı da gerçekleştirildi.

Çameli turizm merkezi olacak

Çameli’nin fiziki ve iklim şartları zor olan bir ilçe olduğuna değinen Başkan Zolan, "Çameli merkezde ve Kalınkoz’da bir tane itfaiye binası yaptık, Elmalı bölgesinde de yapıyoruz. Tüm itfaiye ekiplerimiz 24 saat nöbette" diye konuştu. Çameli’nin alt yapısının bitmek üzere olduğunu ifade eden Başkan Zolan, "Alt yapı bitmeden inşallah arıtma tesisini de bitirmiş olacağız. Söz verdiğimiz her işi tek tek yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Vatandaşlarımızın huzuru ve mutluluğu bizim de mutluluğumuz" dedi. Çameli’nin bir otogara ihtiyacı olduğunu kaydeden Başkan Zolan, "İnşaatımıza başladık, inşallah kısa sürede otogarımızı hizmete alacağız. Çamelimiz hızla gelişen bir ilçemiz. Her türlü ihtiyacını karşılamak için gayret gösteriyoruz. Çameli ileride bir turizm merkezi olacak. Şimdiden onun ön hazırlıklarını yapıyoruz" diye konuştu.

Hayri Dev’in ismi yaşatılacak

Başkan Zolan, konuşmasında "Çamelimizin, Denizlimizin, ülkemizin ve dünyanın değerli sanatçısı Hayri Dev ağabeyimizin ismini ve sanatını yaşatmak noktasında Hayri Dev Kültür Merkezimizin inşaatına başladık. Tabi burası sadece kültür merkezi değil toplantı, kurs ve düğün salonu kompleksi şeklinde de hizmet verecek. Burası tamamlandığında Çameli’nin kültür, sanat ve sosyal hayatı çok daha farklı olacak. Gençlerimiz burada sanat ve güzelliklerle buluşacak. Birçok etkinlik burada yapılacak. Alt yapısıyla üstyapısıyla tamamladığımız Çamelimize bir de böyle sosyal donatılar yaptığımızda ilçemiz başka bir noktaya gelecek. Şimdiden hayırlı olsun” dedi.