Türk Eğitim Derneği (TED) Karabük Koleji’nde düzenlenen törenle Sezer Güleç kütphanesi hizmete açıldı.

KARDEMİR AŞ. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kamil Güleç’in eşi Sezer Güleç adına TED Kolejine yapılan kütüphanenin açılışına Karabük Valisi Kemal Çeber, İl Jandarma Komutanı Albay Cihan Ulukaya, İşadamı Kamil Güleç, Çağrı Güleç, Sezer Güleç, TED Vakfı Başkanı Mustafa Dastar, TED Koleji Müdürü Kerim Barçın ve çok sayıda davetli katıldı.

Kütüphane açılışı öncesi eğitim salonunda düzenlenen programda konuşan kolej Müdürü Kerim Barçın, kütüphanin yapımında emeği geçen Güleç ailesine teşekkür ederek,“ Çok güzel bir kütüphanemiz oldu. Kütüphanemizin kurulmasını sağlayan işadamı Çağrı Güleç’e çok teşekkür ediyoruz. Sezer Güleç kütüphanesinin okulumuza yapılabilecek en güzel, en onurlu ve en unutulmaz bir katkı ve destek olduğunu düşünüyoruz. Kütüphanemizde kayıtlı 2 bin 650 kitabımız bulunmakta“ dedi.

Konuşmaların ardından Karabük Valisi Kemal Çeber tarafından Sezer Güleç’e plaket takdim edildikten sonra kütüphanenin açılışına geçildi.

Burada kurdele kesimi öncesi kısa bir konuşma yapan Karabük Valisi Kemal Çeber, “Çağımız dijital çağ diye adlandırılıyor ama burda bulunmamızın temel amacı olan hiçbir tablet, akıllı telefon bana ağaç hamurundan yapılmış kitap ve gazetenşn zevkini vermedi. Koluğa kıvrılıp, bazen ise sandalyede oturup kitap okumaya gayret ediyorum. Okumak hep hayatın bir tarafında oluyor. Kitaplarını reytingini televizyonalrın altına düşürmemek lazım. Belki dijital dünya ile yarışamayabiliriz ve hatta onun getrisindede kalmamak lazım.Kütüphanelerimizi dijitale aleme adapte etmeliyiz ama kitap kokusu her zaman elimizin ve dünyamızın bir tarafında olmalı. Kitaplar hiçbir zaman hakettiği yerin gerisine düşmez ve tahtını kaybetmez. Bu anlamda Güleç ailesini tebrik ediyorum. Çağrı Güleç çok güzel bir faaliyette bulunmuş. Annesi Sezer hanımın adı bu kütüphaneye çok yakışmış. Aynı Üniversitedeki Güleç kütüphanesi gibi. Biz burdaki sosyla etkinlikte ve güzel faaliyette Güleç ismini görmeye alıştık. Bu onların en güzellerinden biri oluyor. Bu tür faaliyetleri ilimzide okullarımızda sürdürecekler. İçlerinden gelerek yaptıkları bir sosyla proje. Karabük Valisi ve Karabük halkı adına ben kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum“ dedi.

Konuşmaların ardından kütüphanenin kurdelesi kesilerek hizmete açıldı.

Vali Çeber ve Güleç ailesi ile beraberindekiler kütüphaneyi gezdi.