Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, 10 Nisan Polis Günü etkinlikleri çerçevesinde, Adana Adliyesi’nde görev yapan polislerle bir araya geldi. Çalışmalarından dolayı tüm polislere teşekkür eden Yeldan, “Vatandaşlarımızın yargı hizmetlerini almasındaki en temel görevlerden bir tanesi, güvenli bir ortamda bu işlerin yapılması. Hem polisimiz hem özel güvenlik görevlilerimiz işbirliği içinde adliyemizde bir olumsuzluğa sebebiyet vermemek için dikkatlice çalışıyor” dedi.

Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 173’üncü yıldönümü ve 10 Nisan Polis Günü etkinlikleri çerçevesinde, Adana Adliyesi Koruma Büro Amirliği’nde görev yapan polisler ile yakın koruma polisleri, Başsavcı Ali Yeldan ve Cumhuriyet Başsavcı Vekili Musa Ünel ile bir araya geldi. Emniyet teşkilatının 10 Nisan Polis Günü’nü kutlayan Yeldan, tüm polislere fedakarca yaptıkları görevlerden dolayı teşekkür etti.

"Yasadışı hiçbir şeye meydan vermeyin"

Eskiye göre çok daha başarılı ve daha dikkatli bir şekilde adliyeye sahip çıktıklarını kaydeden Yeldan, “Yapılan iş zor bir iş, fedakarlık isteyen bir iş. Ama kurumlarımızın güçlü olması için hepimizin çok çalışması gerekiyor. O yüzden biz dik duracağız, kuruma sahip çıkacağız, burada herhangi bir şekilde yasadışı bir işlem ve baskı yapmak isteyen, birine şiddet uygulamak isteyen kişiye meydan vermeyeceğiz” diye konuştu.

"Adliye artık kötü şeylerle anılmıyor"

Adana Adliyesi’nin güvenliğinin arttırılması için teknolojiyi daha yoğun kullanmaya gayret gösterdiklerini kaydeden Başsavcı Yeldan, “Dikkatli, öngörülü ve tecrübeli olmak, aklın gereklerini yerine getirmek ve göreve hazır halde bulunmak hepimizin en büyük vazifesi. Bu yüzden göreviniz yargı hizmetleri açısından çok önem arz ediyor. Vatandaşlarımızın yargı hizmetlerini almasındaki en temel görevlerinden biri güvenli bir ortamda bu işlerin yapılması. Burada emniyet teşkilatımız, polislerimiz dikkatlice görevlerini yapıyor. Kanunların uygulandığı bir yerde, hiçbir şekilde kanun dışı bir işleme izin vermiyor. Şu anda bize gelen, kamuoyunun aktarımı Adana Adliyesi artık hiçbir şekilde kötü şeylerle anılmıyor. Eski konulardan bahsediliyor ama yeni dönemde sizlerle birlikte görev yaptığımız süre zarfında adliyemizde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. İnşallah hep beraber kazasız belasız güzel işler yapmaya devam ederiz” şeklinde konuştu.

Adliyede görev yapan polisler de Başsavcı Yeldan’a gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti. Etkinliğe katılan kadın polisler de, 10 Nisan Polis Günü anısına selfie çekti.