Denizcilik, Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Yenikapı'da yanan gemiyle ilgili açıklama yaptı. Elvan, "Aşağı yukarı 400 ton civarında üzerinde yakıt var. Bir yaralımız var ve 6 arkadaşımız şuanda çıkarılmış durumda. Yangın kontrol altında." dedi.

Denizcilik, Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Yeşilköy'deki İstanbul Fuar Merkezi'nde 4. Demiryolu Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı'nın (Eurasia Rail) açılışına katıldı. Yenikapı açıklarında bir tankerde çıkan yangınla ilgili açıklama yapan Elvan, "Aşağı yukarı 400 ton civarında üzerinde yakıt var. Bir yarılımız var, hafif yaralı. 6 arkadaşımız şuanda çıkarılmış durumda, gemiden tahliye edilmiş durumda. Römorkörlerimiz ve cankurtaranlarımız şuanda oradalar. Yangın kontrol altında onu belirteyim. Şuanda herhangi bir sıkıntı görünmüyor. Boğazdaki gemi trafiğinde herhangi bir aksama söz konusu olmayacak ve yangında kontrol altında." dedi.

Ankara-İstanbul hızlı trenle hattının açılışıyla ilgili de açıklama yapan Elvan, "Çalışmalara başladık. Önemli bir kısım testlere başladık, bir kısım testlere de önümüzdeki günlerde başlayacağız." dedi.