Sosyal Güvenlik Kurumu Kastamonu İl Müdürlüğü tarafından İnebolu, Tosya ve Cide ilçelerinde bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Kastamonu Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü tarafından Tosya, İnebolu ve Cide ilçelerinde Sosyal Güvenlik Mevzuatı ve Kayıt Dışı İstihdamla ilgili bilgilendirme toplantıları yapıldı. Kastamonu Sosyal Güvenlik İl Müdürü Aydoğan Ergün, Sosyal Güvenlik Merkezleri ile il müdürlüğünde gerçekleştirilen birkaç işlem dışında tüm işlemlerin vatandaşların ayağına getirildiğini söyledi. Sosyal Güvenlik Kurumunun ülke nüfusunun tamamına hizmet verdiğini belirten Ergün, hizmet alanında meydana gelen değişiklikler ve yeni düzenlemelerle ilgili görüş alışverişinde bulunmak ve gerekli bilgilendirmeleri yapmak amacıyla bu toplantıların düzenlendiğini kaydetti. Ergün, Sosyal Güvenlik Reformu sayesinde Genel Sağlık Sigortasından emeklilik sistemine kadar birçok alanda köklü değişiklikler yapıldığını hatırlattı.

Tosya, İnebolu ve Cide ilçesinde gerçekleştirilen toplantıda katılımcılara kayıt dışı istihdam, 4/b sigortalılığı, tevkifat kesintileri, Ek-5 ve Ek-6 sigortalılığı, işveren işlemleri ve Genel Sağlık Sigortası konularında bilgiler verildi.