Samsunlu kadın girişimci Süheyla Şen, açtığı Külkedisi Butik ve Tasarım Atölyesi ile çocukların ve annelerin masal dünyasındaki yerlerini almaları için hazırladığı kostümlerle hayallerini gerçekleştiriyor.

Kostüm tasarımlarının yanı sıra anne çocuk kıyafetleri ve organizasyon işleri de yapan Külkedisi Butik ve Tasarım Atölyesi, ebeveynlerin yada çocukların hayallerini gerçek dünyaya göre tasarlıyor.

Şimdi sizi Süheyla Hanım'ın hikayesiyle baş başa bırakıyoruz…

Süheyla Hanım öncelikle bu macera nasıl başladı? Nasıl kuruldu biraz bahseder misiniz?

Aslında Külkedisi hikayesi daha yeni başladı. Daha öncesinde başka bir yer vardı sonradan düşündüm böyle bir adım attım. Genel olarak kostümlerle uğraştığım için ilk olarak da Külkedisi’nin Sindirella’ya dönüşmüş halinin kostümüydü. Oradan aklıma geldi. Daha sonraları külkedisi ayakkabıcısı adında bir yer vardı. Baktım ki orası kapanmış araştırdım sonrasında isim hakkını alıp kurdum. Aklımda zaten bir yer açma planı vardı. İsim olarak bana uyuyordu benim hikayem de bu şekilde diyebilirim. Hatta  neden Külkedisi diye soruyorlar. Küllerimden savrularak bu hale geldim diyorum.

Daha öncesinde de mi köstüm sektöründeydiniz?

Aslında çocuk gelişimi mezunuyum. Dikişi de çok sevdiğim için ikisini birleştirdim. Ama normal kostüm yapmıyordum ben. Biraz farklı olmaya, farklı işler yapmaya çalışıyorum. Alışılagelmiş tasarımlara detaylar katarak farlılaştırıyorum. Çok öğrenecek şeyim var. Aslında daha yolun başında gibiyim biraz. Çok meraklıyım, araştırıyorum, inceliyorum ve olabildiğince yeni farklı işler çıkarmaya çalışıyorum.

Peki Samsun’da kostüm sektör nerede? Bu işe başladığınızda yaşadığınız zorluklar oldu mu?

Zorluk aslında olmadı. Sadece tek başıma açtığım için belirli zorluklar yaşadım. Onun haricinde sağolsun yönelimlere rağbetlere bakarak şuan da biraz iyi gidiyor her şey olumlu yönde. Ama hepsinden önemli reklama ihtiyacım var biraz. Duyulması adına.

Peki gelecekte Külkedisi’ni neler bekliyor, neler var aklınızda?

İleriye dönük biliyorsunuz ki çok kostümcü var… Onlardan farklı şeyler yapmak istiyorum. Bir markalaşamaya doğru gitmek istiyorum. Kıyafetlerimin arkasında etiketlerinde Külkedisi yazsın istiyorum. Kurumsallaşmak farklılık kattığım ürünlerle insanlara hitap etmek istiyorum.

Mesele ileriye dönük bir başka projem de parti evi… Biraz organizasyona da kaymak istiyorum. Parti evi düşüncemde insanlar özel anlarında gelip kostümlerinden tüm eğlence hizmetine kadar Külkedisi’nde giderebilecek. Hiçbir şeye dokunmayıp yorulmayıp hepsini gerçekleştirebilecekler. Tüm hayallerini burada gerçekleştirebileceğiz. Külkedisi insanların çocukların akıllarında nasıl bir tema, senaryo varsa hepsini gerçekleştirebilecek donanımda. Kostüm işi biraz farklı. Burada ki özel olan kısım kişinin isteklerine ve ona özgü olması. O yapılan işin bir tane olması. Seri şekilde değil.

Çok teşekkürler bu açıklamalar için…

Ben asıl teşekkür ederim. Umarım insanlara biraz daha ulaşabilirim. Tek istediğim bu.