Diyarbakır’ın Hani İlçe Kaymakamlığı bünyesinde hizmet veren Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, 2017-2018 eğitim öğretim yılının başlamasıyla daha önceden belirlediği kursları 25 Eylül’de açtı. 4 merkezde, 9 dalda, 31 kurs açılırken, kurslara bir hafta içerisinde 449 kursiyer başvurdu. Ayrıca ilçe belediyesi bünyesindeki merkezlerde de kadınlara yönelik başta okuma yazma olmak üzere, çeşitli kurslar açıldı.

Hani Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Şaban Arda Yazıcı, açılan kurslarla toplumun her kesimindeki kadınların yanında olduklarını ve devletin imkanlarını seferber ederek her türlü desteğe hazır olduklarını belirtti. Çocuklu kadınlara yönelik kreşlerin de bulunduğunu anlatan Yazıcı, “Kreşte çocuklar oyun ve etkinliklerle uğraşırken, annelerde çeşitli kurslarda eğitimler alıyor. O eğitimler sonucunda da kendisi ürettiği ürünleri, pazarlayabiliyor ve ekonomik bir kazanç elde edebiliyor. Kadını yüceltmeye ve hak ettiği değeri vermeye yönelik her türlü desteği kurumsal anlamda sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Hani Kaymakamlığı bünyesinde hizmet veren ve Aile Destek Merkezini de kadınların ve genç kızların vazgeçilmez mekanı haline getirdiklerini belirten Yazıcı, “Kadınlar, çeşitli branşlarda hem eğitim hem de iş sahibi olabilmek için gördükleri kurs sonunda sertifika alıyorlar. Sosyal aktivitelere de katılarak hayatlarına yön veren kadınlar, öğrendikleri meslek sayesinde aile bütçelerine katkı sağlıyorlar. Dikiş-nakıştan Kur’an-ı Kerim öğrenmeye, el sanatlarından sportif aktivitelere kadar birçok alanda hizmet veren ADEM, aynı zamanda kreş hizmeti de veriyor. Kurslara katılan kadınlar eğitim alırken, çocukları ise kreşte eğitmenler gözetiminde eğleniyorlar" diye konuştu.

“Hizmet ayağımıza kadar geldi”

Hani Kaymakamlığı ve Belediyesi desteğiyle kursiyer olan kadınlar ise, ilk defa kıymetli olduklarını hissettiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

“Bizim için çok güzel faaliyetler yürütülüyor. İlçemizde kadınlara yönelik bir sürü tesise kavuştuk. Eskiden evde boş duruyorduk. Şimdi katıldığımız kurslarda eğitim alırken, çocuklarımız ise kreşte zaman geçiriyorlar. Çok mutluyuz. Şimdi hizmet ayağımıza geldi. Bu kurslar sayesinde kimimiz Kur’an-ı Kerim okuma-yazma kurslarına, kimimiz ise mesleki kurslara katılıyoruz. Öğreticilerle burada aynı zamanda bir aile ortamı oluşturduk. Evde zamanını büyük boş geçiren kadınların bu merkezlerden faydalanmasını tavsiye ediyoruz. Vatandaş odaklı yapılan bu hizmetlerden dolayı emeği geçenlere teşekkür ederiz.”

Açılan Kur’an-ı Kerim okuma kursuna katılan bayan kursiyerler ise, “Dinimizi ehil kişilerden öğreniyoruz. Artık ne biz ne de çocuklarımız, başkalarının kendi amaçları doğrultusunda öğretici dini bilgilere itibar etmiyoruz. Belediyemiz tarafından açılan ve müftülüğümüzün görevlendirdiği kişiler bize Kur’an-ı Kerim’in yanında Peygamber Efendimizin hayatını ve diğer dini bilgileri bize doğru ve detaylı bir şekilde öğretiyorlar. Ümmet olarak dinimizin etrafında birleşerek kardeşliğimize sahip çıkmamız gerekir” ifadelerinde bulundu.