Adana’da kendisine ceza kestikleri için denetmenleri ölümle tehdit etmesiyle gündeme gelen adaklık koyun satıcısı Mahmut Karataş, aşırı stres nedeniyle yaptığı davranışın hata olduğunu belirterek, denetmenlerden özür diledi.

Kent merkezinde adaklık koyun satışı ve kesimi yapan Mahmut Karataş’a, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü denetmenleri tarafından yasa dışı satış ve kesim yaptığı gerekçesiyle para cezası verildi.

Mahmut Karataş ve meslektaşları, önceki gün cezaya tepki gösterdikleri bir toplantı düzenleyerek bu toplantıyı cep telefonu vasıtasıyla sosyal medyada yayınladı. Verdiği hizmetin yasa dışı olmadığını savunan Mahmut Karataş, “Sessizliğimizi şu an koruyoruz ama bundan sonra ya zabıta ya Tarım Müdürlüğü’nden, ya onlardan biri ölür ya da bizden biri ölür. Açık ve net söylüyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Karataş’ın bu sözlerinin ardından Adana Veteriner Hekimler Odası ile TMMOB’ye bağlı Gıda Mühendisleri Odası ve Ziraat Mühendisleri Odası dün ortak bir açıklama yaparak adak satıcısının tehdidine tepki gösterdi.

Olayın medyada yer alması üzerine hata yaptığını fark ederek, düzenlediği basın toplantısında görevlilerden özür dileyen Mahmut Karataş, mesleğini oldukça hijyenik koşullarda yaptığını, bu hijyeni sağlamayan ve hatta vergi bile ödemeyen rakipleriyle aynı kefeye konulmasına tepki gösterdi.

Kredi borçları ve işlerindeki sıkıntılar nedeniyle girdiği stresin ardından ceza yemesinin kendisini kötü hissettirdiğini vurgulayan Karataş, koyun satmak için kendilerine yer tahsis edilmediğini savundu.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl, İlçe Müdürlüğü görevlileri ile denetmenlerden özür dileyen Karataş, “Adana’nın mezbahanesini denetleyen oldu mu? Burası mezbahaneden temiz. Temiz değilse boynumuz kıldan incedir” diye konuştu.