''Okullar Hayat Olsun'' projesi kapsamında İncesu Kaymakamlığı ve İncesu Belediyesi tarafından Tahirini İlköğretim okuluna yapılacak olan halı saha için temel atıldı.

Temel atma törenine, İncesu Kaymakamı Ercan Öter, İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, İncesu İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Kaplan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Fatih Yıldırım, Tahirini İlköğretim Okulu Müdür ve Öğretmenleri, Tahirini Köyü Muhtarı Hüseyin Yurkun ve vatandaşlar katıldı.

İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, törende yaptığı konuşmada, İncesu Kaymakamlığı ve İncesu Belediyesi tarafından yürütülen Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında Tahirini ilköğretim okulunda yapılacak olan halı saha için temel atma törenini gerçekleştirdiklerini, 400 metrekare büyüklüğündeki halı sahanın İncesu Belediyesi ve İncesu Kaymakamlığıyla koordineli olarak yürütülerek, çalışmaların bir ay gibi kısa bir süre içerisinde bitirilerek geleceğin teminatı olan öğrencilerin hizmetine sunulacağını bildirdi.

Karayol, Tahirini İlköğretim Okulu yöneticileri tarafından bildirilen ana sınıflarının eksiklerinin de giderileceğini belirtti. Sadece Tahirini İlköğretim Okulu'nda değil ilçedeki bütün ilköğretim okulları ve orta dereceli okulların taleplerini karşılayarak çocukların fiziki olarak rahat bir eğitim görebilmeleri açısından Belediye olarak üzerlerine düşen yükümlülükleri gerçekleştirdiklerini ifade eden Karayol, ''Yapılacak olan halı sahanın Tahirini İlköğretim Okulu'ndaki çocuklarımıza hayırlı olmasını diliyorum'' dedi.