Hürriyet gazetesinden Rıza Canikligil'in haberine göre; Cengiz Koçaker (57), 2004 yılında bir taksi şoförünün bıçakla boğazını kesip parasını aldıktan sonra araçla birlikte ateşe verip öldürmek suçundan idam cezasına çarptırıldı. Babası Türk, annesi Porto Riko asıllı olan Cengiz Koçaker, mahkeme sürecinde kendisine isnat edilen cinayeti hep reddetti ve iftiraya uğradığını savundu. Ancak yanan aracın arka koltuğunda bulunan kız kardeşinin Cengiz’e ait olduğunu ifade ettiği kanlı fanila en ciddi delil oldu.

AIDS’Lİ İDDİASI 

Çeşitli suçlardan altı kez hapse giren ve daha öncesinde hayatının 23 yılını aralıklarla demir parmaklıkların arasında geçiren Koçaker, hapiste tecavüze uğradığını, AIDS’li olduğunu ve akli dengesinin yerinde olmadığı öne sürerek ikinci kez temyiz başvurusunda bulundu.

Ocak ayının sonunda reddedilen temyiz başvurusuyla birlikte Koçaker’in en azından ömür boyu hapiste kalma umudunu da artık kalmadı.

SIRASINI BEKLİYOR 

340 suçlunun ölüm sırasını beklediği Florida’da bu süre ortalama 16.5 yıl sürüyor. Koçaker de işlediği cinayet sonrası idam cezasına çarptırıldı ancak Florida’da yaşanan idam tartışmaları nedeniyle geçen ağustos ayından bugüne hiçbir infaz gerçekleştirilmedi. Florida Valisi’nin onay vermesi durumunda ‘Kurt Cengiz’ zehirli iğneyle idam edilecek.

BABASI TÜRK ANNESİ PORTO RİKOLU

Cengiz Koçaker’in ABD’deki trajik öyküsü babası Necdet Koçaker’in 1963’te Türkiye Tarım Bakanlığı’nın eğitim programıyla ABD’ye gidişiyle başladı.

Baba Koçaker’in burada Porto Riko asıllı Carmen Armodore ile evliliğinden Cengiz Koçaker dünyaya geldi. Ancak Cengiz Koçaker henüz 4 yaşındayken babası, Carmen Armodore’ye Türkiye’de iki eşinin daha bulunduğunu itiraf edince aile dağıldı. Türkiye’ye dönen baba Koçaker kısa süre sonra trafik kazasında hayatını kaybetti.

ÖLÜM KOKTEYLİ 

AIDS’li olduğu iddia edilen Cengiz Koçaker, onay verilmesi halinde ‘ölüm kokteyli’ olarak adlandırılan üç ilaçlı zehirli iğne ile bu odada idam edilecek.

İNANILMAZ DETAYLAR 

Cengiz Koçaker’in Yeni Dünya’daki trajik öyküsü babası Necdet Koçaker’in 1963 yılında Türkiye Tarım Bakanlığı’nın eğitim amaçlı değişim programı ile ABD’ye gelişiyle başladı.

Baba Koçaker’in burada Porto Riko asıllı Carmen Armodore ile evliliğinden Cengiz Koçaker dünyaya geldi. Ancak Cengiz Koçaker henüz 4 yaşındayken, babası Necdet Bey, anne Carmen Armodore’ye, Türkiye’de de iki eşi bulunduğunu itiraf etti.

Necdet Koçaker’in Türkiye’ye gitme teklifi “Üçüncü eş olamam” diyen anne Carmen Armodore tarafından reddedilince, aile dağıldı. Buna rağmen Türkiye’ye giden baba Necdet Koçaker bir trafik kazasında hayatını kaybetti.

JÜRİ İKNA OLMADI 

Böyle bir ortamda büyüyen Cengiz Koçaker, 2004 yılında, Florida’nın Clearwater şehrinde bir taksi şoförünü bıçaklayıp öldürdükten sonra aracıyla birlikte ateşe vermekten tutuklandı. Duruşmalarda, Avukatı Andrea Norgard, 93 sayfalık savunmasında, Cengiz Koçaker’i bu suça iten nedenin, trajik hayatı sonucu bozulan akli dengesi olduğunu iddia etti.

Ancak bu savunma da jüriyi ikna etmedi. 2009 yılının sonunda tamamlanan duruşmalar sonucu, Cengiz Koçaker suçlu bulunarak zehirli şırıngayla idama mahkum edildi. Geçen ay temyize giden avukatı, bu kez müvekkilinin IQ’sunun düşük olduğuna dair raporları kanıt olarak mahkemeye sundu.

ÜVEY KARDEŞİ ELE VERDİ 

CENGİZ Koçaker, mahkeme sürecinde isnat edilen cinayeti hep reddetti. Mahkemeye, Porto Riko’lu annesinin diğer evliliğinden olan Ana Maria adlı kızkardeşinin, evi yakınlarında bulunan aracı yanarken gördüğünü ve polise haber verdiğini anlattı.

Ancak aleyhindeki en büyük delil, arabanın arka koltuğunda bulunan ve kızkardeşinin Cengiz’e ait olduğunu ifade ettiği kanlı fanila oldu.

Dedektifler, Koçaker’in taksiyi ateşe verdiği öne sürülen benzin bidonunun da 2 sokak ötedeki kız kardeşinin evinden alındığını tespit etti.

Kız kardeşi Ana Maria da verdiği ifadede, “Abim Cengiz çocukken de çok yaramazdı. En az 3 defa kafasına ciddi darbeler aldı.

Akli dengesi yerinde değil. Küçük yaşta büyük erkeklerle uygunsuz şekilde birlikte oldu. Genç yaşta hapishanede tecavüze uğradı ve bir gözünü kavgada kaybetti” diye ifade verdi.

TAM BİR SUÇ MAKİNESİ 

Kız kardeşinin bu iddialarını yalanlayan Koçaker ise, onun kendisinden kurtulmak için yalan söylediğini iddia etti.

Yine de şimdi idam sırasını bekleyen Koçaer’in silahlı soygundan 6 defa cezaevine girdiği ve toplam 23 yılını aralıklı olarak demir parmaklıklar arkasında geçirdiği kayıtlarda yer alıyor.