Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Ömer Faysal Çadır, son günlerde ciddi boyuta ulaşan grip salgının koronavirüsü solladığını belirterek, "Hastalanan kişiler kendini grip sanabilir ama bu Kovid'te olabilir. Bu nedenle çok dikkatli olunması ve sağlık kuruluşlarına mutlaka başvurulması gerekiyor. Şu an gribal salgın çok ciddi boyutta" dedi.

TEDBİRLERE GERİ DÖNMELİYİZ

Tüm dünyayı etkisi altına grip salgını Türkiye'de de ciddi boyutlara ulaştı. Konuyla ilgili Samsun Medya Grubu'na açıklamalarda bulunan Çadır, "Hassas bir dönemden geçiyoruz. Solunum yolu ile bulaşan hastalıklar grubunda artış var. Hızlı bulaşıyor, Kovid'i bile sollayacak duruma geldi. Risk grubundaki kişilerin grip aşılarını olması gerekiyor. Bulunduğumuz dönemde maske, mesafe ve hijyen konusunda daha dikkatli olmamazı gerekiyor. Ölümcül vakalar olabilir. KOAH'ı, astımı, kalp rahatsızlıkları, şeker hastalığı olanlar, solunum sıkıntısı yaşayanlar mutlaka biraz daha fazla kendilerini korumak zorundalar. Aşı olmalılar, maske kullanmalılar, ortamdaki birlikte yaşanan şartlarda mesafe koymalılar" diye konuştu.    

ÖNERİLERDE BULUNDU

Vatandaşlara önerilerde bulunan Çadır sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Salgın semptomlarında vücut kırgınlıkları, ateş ve öksürük varsa mutlaka sağlık kuruluşuna başvurmakta fayda var. Aksi halde hastalık hızla ilerleyebilir ciddi problemlere yol açabilir. Kişi grip olduğunu sanabilir ama Kovid olabilir. Bunun dışında hafif belirtiler varsa dinlenerek geçirilebilir. Ateşiniz yükseldi, bir türlü düşmüyor, kırgınlıklarınız, halsizlikleriniz arttı, öksürüğünüz ve boğaz ağrınız yüksek boyuttaysa, o zaman bu işi kendi kendinize çözmeye çalışmayın. Mutlaka bir sağlık kurumuna başvurup gerekli önlem, tedavi ve takip gerekliliklerini doktorunuzdan öğrenin."

Haber Kaynak: Mustafa İNAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.