"Yurdumuzun doğu kesimlerinde 31.01.2017 Salı ve 01.02.2017 Çarşamba günü beklenen kar yağışlarının Diyarbakır, Batman, Siirt, Bingöl, Tunceli, muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile Elazığ'ın doğu, Van'ın ve Erzurum'un güney kesimlerinde yoğun kar yağışı (20 cm ve üzeri) şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Buzlanma ve don olayı, ulaşımda aksamalar ile özellikle çığ tehlikesi) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

İSTANBUL'DA GÜNEŞLİ HAVA

  İstanbul'da, yarından itibaren güneşli hava  hissedilmeye başlanacak.

    AA muhabirinin Meteoroloji İstanbul Bölge Müdürlüğünden aldığı bilgiye  göre, bugün kentin kuzey kesimlerinde, Çatalca, Silivri taraflarında karla  karışık yağmur bekleniyor. Gün boyu hava sıcaklığı en az 1, en fazla 5 derece  olacak.

    Kentte yarından itibaren de parçalı az bulutlu olarak, güneşli hava  hissedilmeye başlanacak. Sıcaklıklar 5 ila 6 derece dolayında seyredecek.

    Rüzgar, orta kuvvette, çarşambadan itibaren perşembe ve cuma da dahil  güneye dönecek.

    İstanbul'da, cumartesi günü yağmur bekleniyor ancak cuma gününden  itibaren cumartesi, pazar, pazartesi sıcaklık artıyor. Cuma, cumartesi, pazar,  pazartesi günleri sıcaklık 12 derece dolaylarında mevsim normallerinin biraz  üzerine çıkacak.

5 İL İÇİN FIRTINA UYARISI

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğünden Adana, Mersin,  Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş'ta, yarın öğle saatlerinden çarşamba gecesine  kadar fırtına beklendiği bildirildi.    Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, rüzgarın yarın öğle  saatlerinden itibaren Adana, Mersin, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay  çevrelerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli rüzgar, yer yer fırtına  şeklinde esmesinin beklendiği belirtildi.    Açıklamada, fırtına nedeniyle meydana gelebilecek çatı uçması, ağaç ve  direklerin devrilmesi, ulaşımda aksamalar, soba zehirlenmesi gibi olumsuzluklara  karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

kaynak:haber7