ABD'nin Georgia eyaletindeki Athens bölgesinde gerçekleşen olayda, ihbar üzerine olay yerine giden iki polisin, elinde bıçak olan şüpheliyle karşılaştığı görüldü. Polisler silahlarını şüpheliye doğru doğrultarak, şüphelinin elindeki bıçağı atması konusunda uyardı. Uyarıları dikkate almayan şüphelinin, elinde tuttuğu bıçakla polisin üzerine yürümeye başladığı görüldü.

‘POLİSLERDEN BİRİNE SALDIRDI’

Polisler daha sonra, ara sokaktan ana otoyola kadar geri çekilirken, adı Aaron Hong olduğu öğrenilen şüpheli, polis memuru David Harrison’a doğru koşmaya başladı. David Harrison’un ateş etmesiyle vurulan şüpheli yere düştü ve polis, ‘yerde kalması’ konusunda şüpheliyi tekrar uyardı.

‘YERDEN KALKIP TEKRAR SALDIRDI’

Hong, kanlar içinde yattığı yerden kalkınca, diğer polis memuru Charles Bidinger, elindeki silahı kılıfına koyarak, elektroşok silahıyla Hong'u etkisiz hale getirmek istedi. Fakat şüpheli tekrar polise saldırdı.

‘YERDE BOĞUŞTULAR’

Şüpheli Hong ve Harrison'ın kısa bir süre yerde boğuş silahını tekrar çeken Bidinger, meslektaşının üzerindeki Hong’u vurarak öldürdüğü görüldü. Aaron Hong’un ise tüm müdahalelere rağmen olay yerinde öldüğü belirtildi. Polislerden Harrison’un, 7 yıldır görev yaptığı; şüpheliyi vurarak öldüren Bidinger’ın ise henüz ilk yılı olduğu belirtildi