Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi ve Anadolu Halk Mutfağı Derneği iş birliğiyle düzenlenen Ateşbaz-ı Veli Aşçı Dede Mutfak Kültürü Günleri Etkinlikleri,Muharrem Ayı münasebetiyle ilçenin farklı noktalarında yapılan aşure ikramı programlarıyla sona erdi.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru ve Eskişehir Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Akgün, Ateşbaz-ı Veli Aşçı Dede Mutfak Kültürü Günleri etkinliklerinin son gününde Konya Lisesi ve Kapu Cami önünde düzenlenen programlarda halka aşure ikram etti. Programa ayrıca Meram Muhtarlar Derneği Ali Ermiş, Meram Kadın Meclisi Başkanı Feray Civcik, AK Parti Meram İlçe Kadın Kolları Üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Muharrem ve aşureyle birlikte "Yüce Rabbimden şehrimize, ülkemize ve milletimize bolluk, bereket ve rahmet getirmesini temenni ederim" diyen Başkan Toru, “Bu ayın tüm milletimizin huzuruna, birliğine, beraberliğine vesile olmasını temenni ederken tüm vatandaşlarımıza da hayır ve esenlikler içinde bir yıl geçirmelerini dilerim. Muharrem ayı etkinlikleri kapsamında aşure ikramlarımıza başladık. Bu kapsamda Konya Lisesi önünde, Hızlı Tren Garı önünde, Kapu Camii önünde ve Kızılören’de tarihi handa aşure dağıtımlarımız devam etti. Bu noktada şu anda teşkilat mensuplarımız, muhtarlarımız ve vatandaşlarımızla birlikte muharrem ayının bereketini yaşamak üzere sahada hemhal olduk. Rabbim birliğimizi, beraberliğimiz daim etsin, bolluk ve bereket getirsin” ifadelerini kullandı.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, daha sonra MÜSİAD Konya Şubesi tarafından Kızılören’de düzenlenen “Mazi’den Ati’ye Ticaret Kervanı Yürüyüşü” programında katılımcılara aşure ikramında bulundu.