Gümüşhane’de Ülkücü gençler ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’, ‘Ülkücü irade emir bekliyor’ sloganları eşliğinde Kerkük’te Türk kimliğini yok etmek için oynanan oyuna dur deme maksadıyla yürüyüş düzenledi.

Gümüşhane Ülkü Ocakları İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ve Cumhuriyet Caddesi’nden başlayan yürüyüşe MHP İl Başkanı Nadim Aydın ve parti yöneticileri de destek verirken, dev Türk bayrağı açılan yürüyüş Belediye Başkanlığı önüne kadar devam etti.

’Kerkük için yüreğinle, bayrağınla gel ve haykır’ sloganıyla gerçekleştirilen yürüyüşte ellerinde Türkmeneli ve Türk bayraklarıyla yürüyüş boyunca Ülkücü gençler “Kerkük Türk’tür Türk kalacak”, “Vatan sana canım feda”, “Barzani şaşırma sabrımızı taşırma”, “Kerkük düşerse Türkiye düşer”, “Bir gece ansızın gelebiliriz”, “Hepimiz askeriz silah isteriz”, “Ülkücü irade emir bekliyor” sloganları atarak yürüdü.

“Komşu Irak’ta bugünlerde Türkiye Cumhuriyeti’nin kesinlikle kayıtsız kalamayacağı olaylar cereyan etmektedir”

Belediye Başkanlığı önünde son bulan yürüyüşün ardından basın açıklaması yapan Ülkü Ocakları Gümüşhane İl Başkanı Salih Taşçı, Büyük Ortadoğu Projesi adı altına devletlerin sınırlarını değiştirip, bölgede emperyalizm ve siyonizm çıkarlarına odaklı suni devletçikler kurmak ve Türkiye Cumhuriyetini kurulan bu suni devletlerle kuşatma altına alma amacıyla yürütülen kanlı çalışmaların kesintisiz devam ettiğini belirterek, “2003’te ‘demokrasi götürmek’ bahanesiyle ABD ve İngiltere tarafından işgal edilen komşu Irak’ta bugünlerde Türkiye Cumhuriyeti’nin kesinlikle kayıtsız kalamayacağı olaylar cereyan etmektedir. Daha önce kadim Türk şehri Kerkük’e sözde bayrak asma cüretini göstermiş olan aşiret lideri Barzani, aldığı sözde kararlarla Kerkük’ü Irak’ın kuzeyinde kurmak istediği kukla devletin parçası haline getirmek için şehri referanduma götürme kararı almıştır. Bu karar yanlıştır ve Irak’taki binlerce yıllık Türk varlığını hedef almaktadır. Anadolu’ya gelmeden önceki dönemlerde Türk varlığı ile şereflenmiş olan El Cezire bölgesi Türklüğün bin yıllık yıkılmaz kalesi durumundadır. Bölgede emperyalist güçlerin kuklası durumunda olan çöl bedevisi dağlı Barzani bölgenin asırlardır Kürt yurdu olduğunu iddia etmekte ve bunun için bölgedeki tüm nüfus ve tapu kayıtlarını yok etmeye çalışmaktadır” dedi.

“Türkiye Cumhuriyeti bütün resmi kurumlarıyla ve sivil toplum kuruluşlarıyla el ele verip, güneyimizde ülkemizin çıkarları için canını feda etmeye hazır soydaşlarına destek vermelidir”

Türkiye’nin güney sınırlarında binlerce yıldır varlıklarını tüm şartlara rağmen devam ettiren Türkmenlerin her ne şart altında olursa olsun muhafaza edilmesi ve korunması gerektiğinin altını çizen Taşçı, “Bu ülkenin ekmeğini yiyen vicdan sahibi her Türk vatandaşının yegane amacı olmalıdır. Çünkü bölgede kurulacak olan kukla bir Kürt devleti Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığını kısa sürede olmasa da uzun sürede tehlikeye atacaktır. Unutulmamalıdır ki bölgede oluşturulmak istenen yapının asıl hedefi Kürtlere bir devlet bağışlamak değildir. Suriye ve Irak’ta oluşturulmak istenen yapı İran ve Türkiye üzerinden devam edecektir. Barzani yönetiminin Kerkük üzerinde bu şekilde ısrarlı iddiası hem Bağdat hem de Türk hükümetine gözdağı vermektir. Bölgede Türk varlığının tamamen silinmesi amaçlanmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti bütün resmi kurumlarıyla ve sivil toplum kuruluşlarıyla el ele verip, güneyimizde ülkemizin çıkarları için canını feda etmeye hazır soydaşlarına destek vermelidir. Kerkük sadece Ülkü Ocakları’nın Türk milliyetçilerinin sorunu olarak görülmemelidir. Kerkük’te şu anda vuku bulan olay bütün Türk milletinin sorunudur ve Türk milletinin ve devletinin bekasını çok yakından ilgilendirmektedir” şeklinde konuştu.

“Barzani bilmediği bir şeyi çok yakında hatırlayacak”

MHP İl Başkanı Nadim Aydın ise Irak’ta yapılan sözde referandumu kimlerin yaptığını, kiminle yaptığını, Barzani’nin arkasında hangi devletler, hangi hainlerin kimler olduğunu çok iyi bildiklerini fakat Barzani’nin bilmediği bir şeyi çok yakında hatırlatacaklarını söyledi.

“Bu millet savaşmaya başlarsa şeytanı esir alır”

15 Temmuz’da ABD’nin gayrimeşru çocuklarının başarılı olamadığını, şimdi de aynı şekilde Kerkük için haykırdıklarını dile getiren Aydın, "Biz ezan olduk dinmedik, bayrak olduk inmedik, şehit olduk ölmedik. Adımız Müslüman, soyadımız Türk’tür bizim. Bu memlekette kalan ve maaşını kimlerin ödediği bilinmeyen ABD’nin gayrimeşru yazarı, çizeni televizyonda program yapan çocukları var. Hadlerini bilmeden ağızlarından çıkanların kulaklarının duymadığı, eleştirirken kimi ve hangi camiayı eleştirdiklerini bilmiyorlar. Türk olmak zordur. Bu millet savaşmaya başlarsa şeytanı esir alır" dedi.

Türkiye’nin de içerisinde olduğu coğrafyayı karıştırmak için tırlarla silah gönderen ABD’nin o silahlarının Las Vegas’ta patlamaya başladığını söyleyen Aydın, "Hadi Trump, kurtar kendini. Rüzgar eken, fırtına biçer" değerlendirmesinde bulundu.

Açıklamanın ardından grup olaysız şekilde dağıldı.